Останимо у контакту

Култура

„До голе коже” на фестивалу у Јагодини

На данашњој конференцији за штампу, коју је одржао селектор 42. Позоришног фестивала „Дани комедије“ у Јагодини, редитељ Југ Радивојевић саопштено је да је представа „До голе коже“ крагујевачког позоришта у званичној селекцији ове смотре.

Јагодинска публика ће на 42. Позоришном фестивалу „Дани комедије“ моћи да гледа најзначајније домаће редитеље и глумце, рекао је у понедељак у Јагодини селектор фестивала редитељ  Југ Радивојевић и додао: „Ради се о одличним домаћим и страним комадима, имамо лепезу изванредних комада и слојевитих комедија. Трудио сам се да подигнем лестивицу у квалитативном смислу. Имамо представе са потписима наших најзначајнијих редитеља данас“, истакао је Радивојевић на конференцији за новинаре. Радивојевић је одгледао 24 представе и изабрао седан такмичарских и једну која ће затворити фестивал најбољих комедиографских остварења које ће се у Јагодини одржати од 20. до 27. марта.

Представа „До голе коже“ крагујевачког Театра, рађена је по причи Стефана Синклера и Антонија МекКартена. Представу је режирао стари зналац крагујевачке публике, немачки редитељ Пјер Валтер Полиц, а у њој играју глумци крагујевачког позоришта: Влада Живковић, Никола Милојевић, Александар Милојевић, Иван Видосављевић, Здравко Малетић, Чедомир Штајн, Братислав Славковић, Ненад Вулевић и Драгослав Танасковић.

Фестивал ће 20. марта отворити представа Југословенског драмског позоришта из Београда „Сумњиво лице“ у режији Јагоша Марковића, а представа Књажевско-српског театра „До голе коже“ на репертоару фестивала је 25. марта. На фестивалу, сем крагујевачке, учествују представе: Југословенског драмског позоришта, Српског народног позоришта из Новог Сада, Сомбора, Суботице, театра на Теразијама и Косовске Митровице.

То је прича која се тиче свих нас, нас који сањамо о томе да будемо лепи, пожељни и успешни, а у реалном животу се уствари у борби за опстанак суочавамо са сопственим страховима, слабостима и поразима, написао је у програму представе њен редитељ Пјер Валтер Полиц.

Представе на овогодишњим „Данима комедије“ ће оцењивати жири у саставу: редитељ Егон Савин (председник жирија), и глумци Љиљана Благојевић и Слободан Тешић (представинк града домаћина).

Глумци и редитељи ће се такмичити за статуете Ћурана, а биће додељене и награде за најбољу епизодну улогу, најбољег младог глумца и глумицу, најбољу сценографију и костимографију. Најбоља представа по оцени жирија добиће награду „Мија Алексић“, а најдуховитија по оцени публике награду „Миодраг Петровић Чкаља“ и статуету „Јованча Мицић“.

Глумици Јелисавети Секи Сабљић, овогодишњој добитници награде за животно дело „Златни ћуран“, статуета ће бити уручена на затварању фестивала, 27. марта, на Светски дан позоришта.

Крагуејвачка представа „До голе коже“ на недавно завршеном 8. аранђеловачком позоришном фестивалу „Светлост и афирмација“ проглашена је за најбољу по мишљењу публике.

Настави са читањем

Популарно