Останимо у контакту

Вести

„Путовања у срцу“ на Београдском сајму од 21. до 24. фебруара

Поруком „Путовања у срцу“, на Београдском сајму од 21. дo 24. фебруара организује се Сајам туризма. Представиће се највеће туристичке организације, агенције, туроператери, хотели, планински центри, бање, језера, градови, регије и земље са свих континената, као и друге атрактивне спрске и иностране туристичке дестинације. Они ће посетиоцима понудити аранжмане за предстојећу туристичку сезону, одмор и задовољство. Посетиоци ће, такође имати прилику да добију First Minute понуде за ово лето, много повољније него непосредно пред летње путовање.

Поред 35. Међународног сајма туризма, у истом термину, организују се и 9. Међународни сајам хотелско угоститељске опреме HORECA,  4. Међународни сајам вина BEO WINE и 8. Сајам сувенира „Посетите Србију“. Ове године у шест хала Београдског сајма представиће се рекордан број излагача, преко хиљаду из земаља света.

Овогодишњи Сајам туризма одржава се у години прославе јубилеја, када се обележава 1700 година Миланског едикта – важног документа толеранције свих вера којим је цар Константин и хришћанство прогласио вером Римског царства. Свој допринос историјском и културном сећању даће током целе године туристичке и културне институције у Србији, а Сајам туризма је још једно значајно место на коме ће бити обележен овај важан цивилизацијски догађај.

Земља партнер 35. Међународног сајма туризма је Немачка. Ова земља је прошле године први пут на београдском сајму туризма представља своју богату туристичку понуду и препознала потенцијал тржишта нашег региона, прихватајући улогу партнера ове манифестације. Немачка је међу водећим дестинацијама у области културног туризма у Европи, а њени грађани у трагању за културним и историјским местима у свету. Ова земља ће на Сајму туризма у Београду представити своју богату понуду у области културног туризма.

Регија партнер овогодишњег сајма туризма је Будва. Ова јадранска метропола туризма са својом ривијером је средиште црногорског туризма и најпосећенија дестинација са низом бисерних плажа и архитектуром из 15. века. На обали дугој преко 20 километара налази се 17 прелепих плажа који гостима обезбеђују незаборавно уживање..

Домаћа туристичка привреда своју понуду успешно прилагођава потребама туриста, трагајући и нудећи нове дестинације и садржаје, али и нове технологије и стандарде у опремању туристичких објеката, без којих нема ни успешног туризма. Део те понуде презентује се управо на овогодишњим међународним манифестацијама: сајму туризма, сајму вина BEO WINE, сајму хотелско угоститељске опреме HORECA и сајму сувенира „Посетите Србију“ који у фебруару отварају пролећну сајамску сезону на Београдском сајму.

Настави са читањем

Популарно