Останимо у контакту

Друштво

Клуб Демократске омладине Крагујевац обележио Дан планете Земље

Клуб Демократске омладине Крагујевац је данашњом акцијом засађивања садница дрвећа у Пиварском парку, обележио Дан планете Земље. Међународни Дан планете Земље на овај начин је обележила Демократска омладина у целој Централној Србији, а циљ ове акције је скретање пажње грађана и јавности на важност очувања природе, зелених и пошумљених површина.

Према речима председнице Клуба Демократске омладине Крагујевац, Александре Јовановић, овом акцијом су младе демократе Крагујевца желеле да покажу да су одговорна омладина и млади који стварају свет у коме живе, и да као такви имају обавезу буђења и ширења еколошке свести код наших суграђана.

„Свако од нас сноси одговорност и свако од нас мора бити део промене и деловања на проблеме. Обавезни смо да водимо рачуна о природи и окружењу, јер сами стварамо свет у коме ћемо живети. Свака млада особа мора бити свесна обавезе и одговорности према природи јер управо у тој природи и у том окружењу ће заснивати породицу и остваривати свој живот“, рекла је Јовановићева.

Она је додала и то да: „не смемо очекивати да ће се проблеми загађивања природе сами решити. Потребно је да свако од нас буде карика, јер само колективним радом на очувању животне средине можемо је спасити од поптуног уништења и обезбедити себи и својој деци сигурнију будућност“.

Настави са читањем

Популарно