Останимо у контакту

Вести

Обележена десетогодишњица Градске стамбене агенције

У присуству великог броја пословних пријатеља и сарадника, представника Града и јавних предузећа, Градска стамбена Агенција данас је у Свечаном салону зграде Града пригодном свечаноћу обележила десетогодишњицу рада.

Директор овог јавног предузећа Радиша Јеремић подсетио је да је Градска стамбена Агенција наследник Фонда солидарне стамбене изградње и једини вид решавања стамбених потреба грађанства који на слободном тржишту не могу да реше тај проблем. “Очигледно је да од 44 хиљаде квадратних метара стамбеног простора који су изграђени за ових десет година и 750 станова, напоноснији смо на расељавање насеља Стара радничка колонија где је од старог насеља, направљеног пре I светског рата сада је на том простору један велелепни део града. У плану је да наставимо са оваквом изградњом. Имамо неколико врло атрактивних локација и очекујемо реализацију програма CEBA, то су средства зајма банке Централне Европе. У плану је изградња 400 станова, од чега би 200 станова ишло на слободно тржиште а 200 за решавање стамбеног питања оних који нису у могућности да другачије реше свој стамбени проблем“, рекао је Јеремић.

10_godina_gsa_01

Поред расељавња Старе радничке колоније Градска стамбена агенција је у сарадњи са различитим хуманитарних и невладиним организацијама, а уз подршку града Крагујевца, за потребе избеглих, интерно расељених и лица у стању социјалне потребе градила и станове на Аеродрому у блоку Авала. У плану је доношење Стратегије стамбене градње до 2018.године која ће обезбедити континуитет у станоградњи у Крагујевцу.

Испред оснивача, града Крагујевца, окупљене госте поздравио је заменик градоначелника др Небојша Здравковић који је честитао јубилеј Градској стамбеној Агенцији. Он је подсетио да је Агенција основана 6 година пре него што је донет Закон о социјалном становању што показује да је град Крагујевац имао визију много пре других, да треба улагати у станоградњу. “На тај начин смо омогућили грађанима Крагујевца који нису били у стању да дођу до стана на слободном тржишту да реше свој проблем. Ми смо прва Градска стамбена агенција у Србији и до сада смо и највише успеха у раду постигли“, рекао је заменик градоначелника Небојша Здравковић.

На свечаности су уручене захвалнице свима онима који су помогли развоју Градске стамбене Агенције-Архитектонском факултету Београд, Ђорђу Мојовићу из Програма за урбани развој, Светлани Ристић из министарства грађевинарства и урбанизма, Клари Даниловић из СКГО, градоначелнику Верољубу Стевановићу, заменику градоначелника Небојши Здравковићу, члану Градског већа Небојши Васиљевићу, председнику Скупштине града Саши Миленићу, председнику Савета за унапређење социјалне политике града Славици Савељић и Миодрагу Николићу.

Настави са читањем

Популарно