Останимо у контакту

Бизнис

Генерални директор Железница Србије обишао Крагујевац

-У наредном периоду обновићемо станичну зграду у Крагујевцу, која је под заштитом државе као споменик културе, а колосечни материјал који будемо мењали са Коридора 10 користићемо за ремонт осталих пруга у Србији, укључујући и оне из Крагујевца према Краљеву и Лапову.

img_9057

Крагујевац има велики обим робног превоза, са годишњим утоваром од 173 хиљаде тона, истоваром од 360 хиљада тона и преко 100 хиљада превезених аутомобила за потребе ФИАТ-а и заслужује да инвестирамо у њено уређење и модернизацију капацитета – изјавио је генерални директор „Железница Србије“ Драгољуб Симоновић, приликом данашњег обиласка железничке станице Крагујевац.

img_9069

Он је истакао и да се месечно превезе у Крагујевцу 1.500 путника, али да ће тај број бити знатно већи, када се заврши ремонт пруге, набаве нови возови и тиме повећа квалитет путничког саобраћаја. Симоновић је оптужио локалну самоуправу да није показала заинтересованост за сарадњу са железницом.

Обилазећи железничке службе и просторије у Крагујевцу, Симоновић је најавио и ремонт првог станичног манипулативног колосека и колске ваге, набавку механизације за одржавање пруга у овом региону, уређење службених просторија за железничаре , али и пријем запослених у извршним службама.

Посета Крагујевцу прва је у низу обилазака свих великих железничких чворова и станица, које ће генерални директор „Железница Србије“ са сарадницима реализовати у наредна два месеца.

Настави са читањем

Популарно