Останимо у контакту

Бизнис

Република Индонезија – земља партнер сајма туризма у Београду

Београд, 24.2.2014. – Земља партнер 36. Међународног Сајма туризма, који ће трајати од 27. фебруара до 2. марта је Република Индонезија. 

На конференцији за новинаре одржаној поводом отварања Сајма, господин Самсон, амбасадор Републике Индоензије изразио је велико задовољство што је овим поводом, домаћин индонежанској делегацији која броји 120 чланова, медју којима је и Гурух Сукарнопутра, најмлађи син првог председника Индонезије, Сукарно.

Осим тога амбасадор је нагласио да је Србија, четврта земља, после Холандије, Белгије и Немачке у којој је Индонезија земља партнер сајма туризма и то у години Београд и Џакарта обележавају 60 година дипломатских односа.

IMG_0564

Испред Министарства туризма и креативне економије Републике Индонезије, присутним новинарима су се обратили заменик министра господин Сапта Нирвандар и генерални директор за промоцију туризма, госпођа Естхy Реко Астутy који су представили Индонезију као пријатељску земљу која може да понуди много разноврсног садржаја чиме заслужује да се нађе на самом врху листе и авантуриста и романтика и оних који траже идеално место за истински одмор.

Господин Нирвандар, коме је ово други боравак у Београду, позвао је туристе из Србије да посете ову егзотичну дестинацију речима ”Сви сте добродошли у срце светских чуда, дивну Индонезију.

IMG_0572

На највећој туристичкој манифестацији у земљи и југоисточној Европи, своју понуду у оквиру штанда Републике Индонезије представиће 11 туристичких агенција из Индонезије, па посетиоце очекују не само повољнији већ и разноврснији туристички аранжмани који ће моћи да задовоље и најизбирљивије путнике. О томе, баш као и о конкретним активностима Републике Индонезије на штанду током трајања сајма, нешто више присутним новинарима рекла је госпођа Астутy.

IMG_0582

У складу са слоганим 36. Међународног сајма туризма- Испуњавамо жеље, Министарство туризма и креативне економије Републике Индонезије, заједно са амбасадом Републике Индонезије у Београду, кроз свој наступ ће на овогодишњем сајму уз низ културно уметничких перформанса, демонстрацију ткања традиционалног платна Сонгкет и демонстрацију Батика, ручног осликавања платна, као и дегустацију добро познате кафе са острва Суматре, покушати да грађанима Србије приближи ову далеку дестинацију и инспирише их да Индонезију, као дестинацију ставе на сам врх своје листе жеља. Све ово дешваће се на штанду Индонезије на коме ће бити традиционални брод Виници, који је имао важну улогу у историји ове земље.

[note color=“#FFCC00″]Свечано отварање манифестација је у четвртак, 27. фебруара.

Радно време: четвртак, 27. фебруар од 10 до 18х, петак, 28. фебруар и субота, 1. март, од 10 до 19х, недеља, 2. март, од 10 до 17х
Улазнице: цена појединачне улазнице је 300, а за групне посете 200 динара.

Цена паркинга је 200 динара на сат.[/note]

Настави са читањем

Популарно