Останимо у контакту

Друштво

Првомајски уранак на Шумаричком језеру

Удружење за културни развој градјана “SWITCH” , под покровитељством Града Крагујевца ,организује ПРВОМАЈСКИ УРАНАК дводневни фестивал музике, кутуре и спорта за све грађане Крагујевца и околине.

Почетак фестивала је заказан за 30.април са почетком у 12 цасова поподне.

Културно-уметнички програм

Обухвата разноврсан програм који ће трајати током оба дана. УРАНАК отварају млади неафирмисани уметници изложбом слика и фотографија , у чијем таленту ће моћи да уживају сви присутни.

Током изложбе, поводом обележавања светског дана Џез-а, организација PoliArt Jazbinna је припремила фантастичан перформанс више Џез састава.

Након завршетка првог дела програма, од 15 часова за све љубитеље рок и поп звука наступају крагујевачки бендови Армуши И Loud Unplugged.

У културно-уметницки програм спада и пројекција српских модерних филмова која ће се одржати у вечерњим часовима.
Спортско-такмичарски програм

Посетиоци ће имати прилику да се опробају у дисциплинама као што су обарање руку, тркање у џаковима, бацање камена са рамена, одбојка на песку, такмичење у брзини испијања пива, beer pong, такмичење у (згибовима, склековима и пропадањима), такмичење у брзом једењу хот дог-ова, бацање фризбија, стони фудбал…

Спортско-такмичарски програм ће трајати током оба дана фестивала.

Музички програм

У 18 часова поциње BOUNCE (Музички програм заснован на светски познатим жанровина као што су RNB, HIPHOP, TRAP и REGGAETON, обогаћен разним перформансима, као и визуалним ефектима) а након њих и DJ програм, који ће бити обележен пуштањем лампиона жеља у ваздух, и трајати до раних јутарњих часова.

Део DJ програма су Goranche, Fascenario, Sofa kru, Urban Experience, Andy, JFT,MOLTX, WXITE, СРЕЋКО ДИВИЋ (Еx. Daraloo), Mark Andersson b2b Black Egg.

Други дан фестивала

Почиње у раним јутарњим часовима, од 08 часова поновним отварањем изложбе фотографија и слика за све посетиоце који нису имали прилику да је посете током првог дана фестивала. Грађани ће имати могућност да пробају традицинални качамак и врућу ракију. Шаховске партије су још један део програма у којој ће имати прилику да се испробају посетиоци. Наставља се са спортско такмичарским активностима и израдом мурала.

Извор: http://www.switchonmusic.com

Настави са читањем

Популарно