Останимо у контакту

Вести

Стеван Крнић носилац Богојављaнског крста Шумадије

Носилац Богојављaнског крста Шумадије 2015. је Стеван Крнић родом из Кикинде. Крнићу је ово друга титула од када учествује у пливању за Крст часни, коју је освојио и 2009. године. Крнић је завршио Медицински факултет у Крагујевцу и тренутно стажира на одељењу Педијатрије КЦ Крагујевац. 

За мене је ова победа потврда вере у Бога, у његово јављање и помоћ коју ми је пружио да први допливам до Крста. Било је веома тешко и напорно али, рекао је Крнић, свако ко је данас ушао у воду је победио, само сам ја био бржи.

pjermedia_bogojavljanje2015-3

Традиционалну манифестацију Пливање за Крст часни на језеру у Шумарицама, уз благослов Његовог преосвештенства епископа шумадијског господина Јована организовали су шумадијска Епархија и град Крагујевац. Ове године пријавило се 50 канидадата, а међу 33 учесника изабраних жребом, нашла се и девојка Невена Милановић (18) из Крагујевца.

У присуству градоначелника Крагујевца Радомира Николића манифестација – пливање за Крст часни на језеру у Шумарицама почела је службом Божијом – молебаном, коју је са свештенством шумадијске епархије служио епископ шумадијски господин Јован.

pjermedia_bogojavljanje2015-4

Благосиљајући учеснике и честитајући празник присутнима, епископ је рекао “Ако не чујемо глас Божији, ми онда не чујемо ни себе, а ни једни друге. Нека Господ Бог помогне да чујемо његов глас, који је призив и позив да дођу сви уморни и натоварени, а ја ћу вас одморити“ – каже Господ. Да приђемо Богу, да би преко Бога пришли људима.

Након тога владика је именом Господа благосиљао сваког учесника пливања. По завршетку пливања, најпре су уручене захвалнице свим прлиожницима који су омогућили одржавање ове манифестације. Након тога епископ шумадијски Јован и градоначелник Крагујевца Радомир Николић уручили су признања свим учесницима пливања за Крст часни.

Извор: крагујевац.рс

Настави са читањем

Популарно