Останимо у контакту

Спорт

„Црвени Ђаволи“ обележили 26. рођендан у згради Града

У Свечаном салону зграде Града данас је одржана свечаност на којој је, доделом признања најстаријим навијачима, тренерима и бившим играчима, навијачка група „црвени ђаволи“ обележила свој 26. рођендан.

Овом манифестацијом „црвени ђаволи“ желели су да на једном месту окупе осниваче навијачке групе по којој је Крагујевац препознатљив, са циљем да будућим генерацијама пошаљу поруку о спортском навијању. Ова навијачка група представља један од симбола и брендова Крагујевца наставила је да следи оно што су навијачи Радничког још у доба Краљевине Југославије започели, а то је да спадају у ред највернијих и најбројнијих навијача, пратећи свој клуб свуда где је играо. Њихова порука данас, када обележавају свој рођендан јесте да они воле свој клуб и свој град.

У име навијачке групе окупљенима се обратио Звездан Рачић који је рекао да им је жеља била да се окупе на једном месту и на јединствен начин обележе овај дан. Први пут данас су додељена признања „црвених ђавола“ а међу добитницима су сам ФК „Раднички“, тренер Нешко Миловановић, Никодије Татовић, Радомир Јовановић Огледалаце.

Захвалницу „црвених ђавола“ добио је помоћник градоначелника за омладинску политику и унапређење положаја младих, Обрад Турковић, који је том приликом рекао да је нешто најлепше што је доживео као спортиста, док је играо кошарку, да му „ђаволи“, 1998. године, скандирају име.

– То је и јесте највећа вредност „црвених ђавола“ – да мотивишу младе људе који су свим срцем у спорту да дају свој максимум. СД „Раднички“ се не налази у најсјанијој позицији у овом тренутку, дели судбину читавог друштва данас, а ми ћемо, решавајући све остале проблеме, решавати и оне који они имају – рекао је Турковић и додао да ће локална самоуправа учинити све да се спорт града Крагујевца врати на оне стазе на којима је био пре неколико година.

Настави са читањем

Популарно