Останимо у контакту

Политика

Одборничке групе ДС и ЗЗШ позвале грађане Крагујевца на митинг

Одборничке групе Демократске странке и Заједно за Шумадију, данас су у свечаној сали Скупштине града Крагујевца одржале конференцију за медије на којој су позвале све Крагујевчане и грађане Србије да у што већем броју дођу на сутрашњи велики  митинг на Тргу Републике у Београду, од 17 часова, против катастрофалне политике Владе и премијера Александра Вучића.

„Са сутрашњег митинга послаћемо јасну поруку да у Србији постоји алтернатива садашњој власти, да постоји опозиција и они који другачије мисле. Ушли смо у четврту календарску годину од како је Српска напредна странка заједно са својим партнерима на власти, ушли смо у четврту годину како рецесија расте и шири се страх, грађани се нападају на улицама, као и независне институције и сви они који желе нешто другачије да кажу.

У такву земљу више нико не жели да улаже јер она више са актуелном влашћу нема будућност. Нећемо дозволити да нам униште Србију и забране свима слободу говора. Сутра ће сви храбри људи изаћи на улицу и изразити незадовољство због свакодневних лажи и бахатости власти. Никада нећемо престати да се боримо за више радних места, боље плате и демократију и слободу грађана Србије“, поручила је шефица одборничког клуба Демократске странке, Јована Јовановић.

И шеф одборничке групе Заједно за Шумадију, Бојан Стојадиновић упутио је позив на протест: „Ако вам је доста да слушате приче када ће нам бити боље, ако вам је доста да вам Владу воде људи који су купили дипломе и лажне докторате, ако вам је доста да слушате футуристичке приче о Београду на води и Дизниленду у Крагујевцу, ако вас боли то што и након месец и по дана нема истине о паду хеликоптера, ако нема истине о томе зашто се вратио председников авиона са пута у Рим, ако нећете да трпите више смањење плата и пензија, придружите се свим Крагујевчанима, Шумадинцима и грађанима Србије сутра на Тргу Републике у Београду“.

Извор: ДС Крагујевац / kragujevac.ds.org.rs

Настави са читањем

Популарно