Останимо у контакту

Вести

Дуг Крагујевца смањен за 400 милиона динара, кривична пријава против Верољуба Стевановића

Укупне обавезе града Крагујевца, у односу на 31. децембар 2014. године смањене су за 400 милиона динара – рекао је на данашњој ванредној конференцији за медије градоначелник Радомир Николић. Ово је учињено захваљујући томе што смо потпуно променили начин на који размишљају они који управљају градом и због тога што смо другачије поставили приоритете. 

Измирене су обавезе према Центру за социјални рад и Народну кухињу које су 31. децембра износиле 20.500.000 динара. Намирен је и дуг од шест милиона динара према Црвеном крсту као и за ђачке ужине. Деблокирани су рачуни свих основних и средњих школа уплатом од 46 милиона динара. Започета је и исплата потраживања запослених у просвети за путне трошкове, јубиларне награде и асистенте у настави и до сада је уплаћено 103 милиона динара.

Николић је на ванредној конференцији рекао и да је поднета кривична пријава против бившег градоначелника Крагујевца Верољуба Стевановића. Јавни градски правобранилац поднео је кривичну пријаву против Стевановића због сумње да је умешан у малверзације у поступку продаје грађевинског земљишта у периоду од 2006. до 2009. године, рекао је Николић.

Кривична пријава поднета је специјалном тужилаштву у Београду, пошто је, по Николићевим речима „више лица укључено, а штета по гред је вишемилионска у еврима“. Иако није желео да износи детаље, градоначелник Крагујевца је рекао да се ради о земљишту на уласку у град из правца Баточине.“

Дуг је велики и требаће нам још много времена да из кризе изађемо. Они који нас критикују да ништа не радимо, казао је Николић, требало би прво себи да поставе питање шта су оставили овом граду.

Настави са читањем

Популарно