Останимо у контакту

Политика

Инцидент у Скупштини града, председнику ишчупан микрофон

На седници Скупштине града, у тренутуку када се расправљало о Одлуци о максималном броју запослених на неодређено време у јавном сектору у Крагујевцу за 2015.годину,  дошло је до инцидента након кога је председнику Скупштине Милану Урошевићу одборник “Заједно за Шумадију“ Милан Вуковић ишчупао микрофон.

Након излагања одборнице Српске напредне странке, шеф Одборничке групе “Заједно за Шумадију“; Бојан Стојадиновић тражио је реплику, али му председник Урошевић није дозволио оцењујући да за то нема основа. Стојадиновић се позвао на повреду пословника и личног достојанства, а председник парламента му је изрекао опомену и одузео реч. Стојадиновић није желео да напусти ни говорницу, ни салу, а у знак подршке пришли су му остали одборници ЗЗШ да би у једном тренутку одборник ове странке Милан Вуковић пришао месту на коме седи председник Скупштине града Милан Урошевић и ишчупао микрофон. Председник парламента одредио је паузу од 15 минута.

У обраћању медијима, током паузе, председник Скупштине града Милан Урошевић је рекао да су новинари били  присутни, камере су биле у сали и све је забележено. “Током неколико последњих седница осећа се тензија, очекују се локални избори у априлу месецу и логично је да тензије расту. Међутим, није логично, а ни нормално да видимо сцене које су незапамћене у Скупштини града Крагујевца а које подсећају на сцене из 90-их година из републичког парламента – чупање микрофона, озбиљне претње са места одборника који при том нити поштују Пословник, нити достојанство Скупштине. Најчешће рекламирају повреду достојанства Скупштине и управо рекламирају члан 90 Пословника, а да при том на жалост не познају Пословник“, рекао је Урошевић и додао да је инцидент који се догодио  незапамћен и скандалозан. Седница је настављена након што су за то обезбеђени технички услови.

Настави са читањем

Популарно