Останимо у контакту

Друштво

Стеван Крнић најбржи у пливању за Крст часни

На велики хришћаниски празник Богојављење ове године је по тринаести пут, на крагујевачком језеру у Шумарицама, одржана манифестација “Пливање за Крст часни“. 

Уз благослов Његовог преосвештенства епископа шумадијског господина Јована и у присуству градоначелника Крагујевца Радомира Николића, заменика председника Скупштине града Славице Коминац, члана Градског већа Бориса Ковачевића и помоћника градоначелника Николе Урошевића, 33 пливача старости од 27 до 58 година, међу којима и две девојке, препливало је деоницу од 33 метра до Крста.

Стеван Крнић из Кикинде први је подигао Крст часни и тако постао овогодишњи “Носилац Богојављанског крста Шумадије“ витешке титуле коју је освојио трећи пут.

Три пута сам учествовао до сада и веома сам срећан што сам сва три пута победио. Овог пута сам дошао да пливам да бих поздравио грађане Крагујевца, јер сам у овом граду боравио седам година док сам студирао. Овом победом сам желео да поздравим све своје драге колеге, пријатеље, спортисте са којима сам тренирао јер носим лепе успомене из Крагујевца, рекао је Стеван Крнић.

Нјегово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован и градоначелник Крагујевца Радомир Николић уручили су признања свим учесницима овог надметања.

Традиционалну манифестацију “Пливање за Крст часни“ организовали су Епархија шумадијска, град Крагујевац, Спортски центар “Парк“ и Градска туристичка организација “Крагујевац“. Иначе, све је више оних који желе да учествују у овом надметању, па је тако од осам пливача колико их је било пре 13 година, ове године пријављено више од 50. Част да се боре за Богојављенски крст, због симболике броја 33 који означава Христове године, кандидати су стекли извлачењем бројева.

Настави са читањем

Популарно