Останимо у контакту

Друштво

ОНИ ЧУВАЈУ СРБИЈУ: Одржана тактичко-показна вежба ”Штит”

Око 700 припадника Жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице, Противтерористичке јединице, Полицијске управе за град Београд, Управе криминалистичке полиције, Управе граничне полиције, Хеликоптерске јединице, Сектора за ванредне ситуације, Батаљона за противтерористичка дејства „Соколови“, Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“, 204. ваздухопловне бригаде, Гарде, Речне флотиле, Безбедносно-информативне агенције данас су на неколико локација у Београду, извели акције ослобађања талаца и заштите важних личности и приказали грађанима Србије своје вештине и врхунску обученост.

Вежби су присуствовали премијер Александар Вучић, министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и остали чланови Владе, председник РС Милорад Додик, војни и полицијски врх, чланови дипломатског кора као и грађани који су дошли да виде оспособљеност служби које брину о њиховој безбедности.

Рафали из пиштоља и аутоматских пушака, детонације, димне бомбе, шкрипа аутомобилских гума и звуци полицијских сирена одјекивали су у и испред Палате Србија приликом вежбе напада на заштићену особу. За само два минута, припадници безбедносних служби одбили су напад, а „терористи“ су се повукли у зграду. Ту су их опколили припадници Жандармерије, а брзом акцијом Хеликоптерске јединице, на кров објекта спуштени су и снајперисти. За то време ватрену подршку пружила су и борбена возила Војске Србије Бов и Лазар. Упадом специјалних јединица полиције у зграду и неутралисањем „терориста“ успешно је завршена и овај део вежбе.

За припаднике служби безбедности није било предаха – стигла је дојава да је у току талачка ситуација на једном пловном објекту на Дунаву. Специјалци полиције и војске у најкраћем року су заузели положаје на обали, а са друге стране реке пристигао је чамац са ронилачком тимом Жандармерије. Акција је успела, спасени су таоци и неутралисани „терористи“.`

У оквиру здружене тактичке вежбе „Штит“ одржана је и вежба решавања талачке ситуације на Железничкој станици у Београду.

Истовремено решена је још једна талачка ситуација – на Аеродрому Никола Тесла.

Све вежбе су пратили присутни грађани и аплаузом наградили изузетно веште и успешне акције припадника безбедности.

Настави са читањем

Популарно