Останимо у контакту

Култура

Монодрама Књажевско-српског театра на фестивалу у Албанији

Монодрама Дневник једног лудака по тексту Н. В. Гогоља, у режији Душана Станикића и извођењу Ивана Видосављевића учествује на Међународном фестивалу монодраме АЛБАМОНО 2011 у граду Коче, Албанија.

Фестивал се одржава већ шести пут под покровитељством Министарства културе Албаније и траје од 20. новембра до 10. децембра ове године. Монодрама Књажевско-српског театра се изводи у оквиру такмичарског програма у суботу, 26. новембра у 17 часова. Иначе, Иван Видосављевић је добио већ три награде на међународним фестивалима монодраме: две награде на Међународном фестивалу Гала Стар у Бакау,Румунија и награду за најбољу глумачку улогу, маја 2011. године, у граду Враца, Бугарска на Међународном фестивалу нове позоришне акције НЕТА.

У представи Књажевско-српског театра, реч је о исповести ментално оболелог чиновника који, схвативши да се налази у лудници, покушава да пронађе решење у безизлазној ситуацији. Занимљиво је да је сличну судбину доживео и сам Гогољ, један од најзначајнијих руских писаца 19. века.
.
Настави са читањем

Популарно