Останимо у контакту

Култура

„Ноћ у кафани Титаник“ на Сцени Јоаким Вујић

10. децембра 2011. у 20:00 часова на Сцени Јоаким Вујић Књажевско-српског театра премијерно ће бити изведена представа Ноћ у кафани Титаник. Аутор текста и редитељ је Небојша Брадић који је текст написао по причама Иве Андрића. Репризе представе су на репертоару Театра 11. и 15. децембра у 20:00 часова. 

После успешне драматизације Проклете авлије, редитељ Небојша Брадић драматуршко-редитељски обрађује Андрићеву приповетку Бифе Титаник, која кроз атмосферу предратног и ратног Сарајева нуди оригиналан приступ третирању архетипског односа прогонитељ-жртва.

Продукцијом Ноћ у кафани Титаник, дело Иве Андрића третирамо као универзалну причу. Ноћ у кафани Титаник је метафора, нажалост и синоним за судбину нашег простора и времена, дело у којем су догађаји од објављивања приповетке учитали сасвим нова и неочекивана значења, а прича о толеранцији која једина може премостити различитости говори управо о оном што нам највише треба данас.

[quote style=“1″]Небојша Брадић: Драма је једино средство које ум има како би ово урадио: ми смо драматична врста. Током историје смо се суочавали са хаосом могућности које стварамо путем сопственог немира. Драма комбинује тај хаос са урођеним императивом да будемо људи. Драма стоји на ивици овог амбиса.[/quote]

 

Екипа портала www.pjermedia.com била је на претпремијери представе.

.

Настави са читањем

Популарно