Останимо у контакту

Политика

Јеремић: Пред нама су само једни ИЗБОРИ

Министар спољних послова, Вук Јеремић, данас је боравио у Крагујевцу. На позив кандидата за одборника на листи „Избор за бољи живот – Борис Тадић“ Крагујевац, Саше Фуртуле, министар Јеремић је са председником ГрО Демократске странке и носиоцем листе „Избор за бољи живот – Борис Тадић“ Крагујевац, г. Душаном Обрадовићем, посетио МЗ Илићево.

Како је данашњи празник, Благовести, слава МЗ Илићево, министар Јеремић је изразио велико задовољство што се баш на данашњи дан нашао у овом крагујевачком насељу. После посете цркви Св. Томе апослтола, министар Јеремић се обратио грађанима Илићева.

У разговору са грађанима, министар Јеремић је, између осталог, рекао: „Све земље света су данас у тешкој кризи. И кад се дешавају такви тешки покрети у целом свету, мале земље, као што смо ми, не могу да изађу без промена: или изађу на врх или остану на дну.“

„Наша земља је, у оваквим временима,“, према речима министра Јеремића, „успела да постигне много, упркос томе што су се сва преламања дешавала преко Балкана.            Ово је преломна година за нашу земљу, као што су биле и претходне две. Ми морамо и у наредном периоду да водимо једну прецизну и уравнотежену политику, а то ће бити могуће само ако грађани 6. маја донесу праву одлуку.“

Г. Јеремић је рекао и то, да ће грађани Србије 6. маја изаћи на изборе који могу трајно изменити живот будућих генерација. У Србији се тога дана неће одржавати избори на три нивоа, тј. не треба Изборе на тај начин схватити. „Изборима морамо приступити као да је то један избор. Не можемо на један начин гласати на државном нивоу, а на други на локалном.

Неће Борис Тадић моћи да води Србију у ЕУ, ако нема доброг рада и сарадње са локалног нивоа. Не смемо пропустити ову шансу да наставимо путем којим смо пошли. Ако сада ту шансу пропустимо, то би исто било као да смо пропустили дуго чекани излаз на аутопуту, и наставили грешком да возимо даље, а знамо да ако желимо да се вратимо на прави излаз, морамо још дуго, дуго да возимо… То је оно што ми не желимо за Србију. Хоћемо после 6. маја Србију која неће пропустити једини пут ка циљу који је перед нама, а који једино листа „Избор за бољи живот – Борис Тадић“ на свим нивоима може да настави“.

Настави са читањем

Популарно