Останимо у контакту

Технологија

CE & HA Sajam 2012

На сајму у Београду данас је отворен други по реду сајам рачунара, потрошачке електронике и кућних апарата 2012. Сајам ће трајати до 16. септембра, а посетиоцима се представља преко 100 излагача у халама 1 и 4. Министар телекомуникација Расим Љајић свечано је отворио ову четвородневну манифестацију, на којој се могу видети најновија достигнућа из области ИТ индустрије, аудио-видео технологије, телекомуникације, интернета, фотографије, кућне забаве и апарата.

 

„Будите инспирисани, будите повезани“ Toshiba на CEHA 2012

Toshiba Evropa се по први пут представила својим производима на сајму CEHA. Као једну од својих најновијих иновација Toshiba представља нови Satellite U920t UltrabookTM који користи Windows 8 оперативни систем, уз додатну могућност преласка из лаптоп режима рада са тастатуром и екраном осетљивим на додир.  Конвертибилни Satellite U920t има екран осетљив на додир дијагонале 12,5 инча са широким углом гледаља, као и способност брзе реакције и покретања система која се мери секундама.

Toshibin 3D 55ZL2 телевизор успео је да импресионира жири Европске асоцијације за слику и звук (EISA) и освоји награду за Европско 3D достигнуће за 2012-2013 годину. Овај модел представља иновацију у сфери кућне ТВ забаве и корисницима пружа комплетно 3D искуство код куће без употребе 3D наочара. Још једна значајна карактеристика овог модела је QUAD FULL HD(4K) резолуција, која са својих 3840×2160 пиксела даје оштрину и квалитет слици.

Canon угостио посетиоце CEHA сајма

И ове као и претходне године компанија ЦАНОН понудила је веома занимљив садржај свим посетиоцима сајма. У години у којој прославља 25 година постојања ЕОС уређаја, најпознатијих производа у домену професионалне фотографије и видеа, Цанон је на другом по реду ЦЕХА сајму представио најновије и најквалитетније уређаје, који дају фотографима моћ да истраже неограничен опсег креативних могућности.

Поред могућности позирања пред најновијим ЕОС фото-апаратом, посетиоци Цанон штанда су могли да добију своју фотографију А3 формата одштампану на Pixma Pro-1 штампачу или imagePROGRAF iPF8300 у великом формату. Сви купци Цанон производа добили су улазнице за Цанон биоскоп на сајму, где су могли да уживају у Full HD слици Цанон WUX5000 пројекотра и пројекцијама филмова – Happy feet 2, Шерлок Холмс – Игра сенки и „Здухач, значи авантура“.

Револуционарна технологија за „SMART Живот“

Компанија Samsung Electronics представила је неке од најновијих уређаја чиме је поново потврдила своју лидерску позицију у овој области. У фокусу су били нови Samsung Smart TV, дигиталне Smart камере из NX сегмента и Samsung бежични Audio Docк уређај. Ови револуционарни уређаји представљени су у Samsungovoj „SMART life“   зони, а посетиоци су били у прилици да поделе савршене детаље живота уз фотографије NX серије фотоапарата, осете „арому звука“ коју пружа Audio Docк, такмиче се у игрању „Angry bird“, као и да погледају први српски 3D филм „Шишање“.

Компанија Lenovo на сајму CEHA обележила 20 година постојања ThinkPad модела

****** ОПШИРНИЈЕ У ВИДЕО ИЗВЕШТАЈУ ******

Настави са читањем

Популарно