Останимо у контакту

Музика

„Led Zeppelin: Celebration day“ 17. oктобра у биоскопима „Cineplexx“ i „Вилин Град“

Концертни филм „Led Zeppelin: Celebration day“  биће приказан у биоскопима „Cineplexx Delta City“ у Београду, „Cineplexx Kragujevac Plaza“ у Крагујевцу и „Вилин Град“  само једног дана, 17. октобра, са почетком у 20 часова. Тога дана ће снимак легендарног концерта, познатог као „Reunion“, из 2007. године, имати и светску премијеру на више од 1500 екрана широм света.

Рок састав „Led Zeppelin“ je 10. децембра 2007. године одржао концерт у лондонској O2 Aрени, посвећен њиховом драгом пријатељу и оснивачу куће Atlantic Records, Ахмету Ертегуну. Оно што га је обележило је више од два сата енергичног блуз рока, који је одмах потом постао део легенде о „Led Zeppelinu“. Оснивачима бенда, Џон Полу Џоунсу, Џимију Пејџу и Роберту Планту придружио се и Џејсон Бонам, син њиховог бубњара Џона Бонама, да би извели 16 песама са прослављених албума, укључујући хитове: „Whole Lotta Love,” „Rock And Roll,” „Kashmir” и „Stairway To Heaven”.

Концерту је успело да присуствује свега 18 хиљада фанова, док се за карте на глобалнох лутрији регистровало 20 милиона људи. Трка за картама је постала једна од најскупљих акција на тржишту, јер цена једне улазнице код препродавача кретала и до 2 хиљаде долара.

Бенд „Led Zeppelin“ je иновативним приступом рок музици стекао многобројне поклонике и оставио печат у исторји рока. Након смрти бубњара Џона Бонама 1980. године бенд се расформирао. До данас је продато преко 300 милион њихових албума.

Карте за концертни филм „Led Zeppelin: Clebration day“ су у продаји, а могу се набавити искључиво на благајнама биоскопа „Cineplexx“  у Београду и Крагујевцу и„Vilin Grad“ у Нишу. Информације се могу наћи на адреси www.cineplexx.rs.

Настави са читањем

Популарно