Останимо у контакту

Култура

Претпремијера филма Лед у Крагујевцу

Крагујевчани су синоћ први имали прилику да пре београдске премијере погледају филм “Лед“, редитељски деби Јелене Бајић Јочић. Са позоришне сцене после тридесет пет година монодрама познатог глумца, редитеља и сценаристе Радоша Бајића пребачена је на велико платно. У присуству градоначелника Крагујевца Верољуба Стевановића, председника Скупштине града Саше Миленића и представника града, крагујевачкој публици поклонила се и глумачка екипа филма.  

Филм осликава моје младалачке снове виђене очима младог човека данас, а то је моја Јелена, која је са изванредном и креативном екипом глумаца и сарадника успела да направи овај филм. “Лед“ је филм који нас враћа коренима и трајним вредностима српског човека. Вечерас се осећа посебна енергија коју носи права животна, српска прича, снажна драма урађена у дивном амбијенту и наравно велика имена наше глумачке сцене. Морате да погледате филм! – рекао је Радош Бајић.

Борба човека да остане на свом огњишту позната је младим људима са овдашњих простора. Више пута сам посетио снимање овог  филма и сасвим сам сигуран да је екипа одлично урадила свој посао. Филм носи снажну поруку и очекујем да ће постићи велики успех не само у окружењу него и шире – рекао је градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић. Град Крагујевац је подржао снимање филма “Лед“ не само због поруке коју носи а која на неки начин истиче све оно што ми радимо већ и због промоције Крагујевца и Шумадије, додао је градоначелник Стевановић.

После пројекције филма продуценту и директору фотографије Предрагу Јочићу, градоначелник Крагујевца уручио је плакету.

Главна улога у филму поверена је великану нашег глумишта Велимиру Бати Живојиновићу, а глумачку поставу чине Нела Михаиловић, Олга Одановић, Ненад Јездић, млади глумац Момчило Оташевић, Радослав Миленковић, Недељко Бајић, Биљана Мишић и други.

Након претпремијере у Крагујевцу, наша екипа била је на премијери филма у Сава Центру, одакле вам преносимо део атмосфере:

Настави са читањем

Популарно