Останимо у контакту

Вести

Крагујевац добио нову куглану

Члан Градског већа за инвестиције и развој Небојша Васиљевић данас је свечано отворио куглану, у сутерену Друге гимназије, иначе објекат површине 700 метара квадратих са четири куглашке стазе који је у власништву СЦ “Младост“.

Директор овог јавног предузећа Мирољуб Новаковић, рекао је да је уз помоћ Града Крагујевца ова инвестиција, вредна 10 милиона динара, завршена у најкраћем могућем року.

“Број спортских објеката у нашем Граду се повећава из године у годину захваљујући локалној самоуправи и градоначелнику Верољубу Стевановићу, тако да данас са сигурношћу могу да кажем да Крагујевац, после Београда, има најразвијенију спортску инфраструктуру“, рекао је Новаковић.

Oд данас па до 10.јануара, СЦ “Младост“ свим љубитељима куглања омогући ће бесплатан боравак у овом савременом спортском објекту.

Отварању куглане у Крагујевцу присуствовала је комплетна сениорска репрезентација Србије у куглању, која је од осамостаљења Србије 2006.године два пута освојила светско првенство и преко 60 медаља на светским првенствима и куповима. У име Куглашког савеза Србије окупљење је поздравио председник Урош Драгојловић, који је и потпредседник Светске куглашке федерације, и честитао Граду и СЦ “Младост“ на изградњи овако савремене куглане.

Члан Градског већа Небојша Васиљевић рекао је да град Крагујевац, корак по корак, из године у годину гради спортску инфраструктуру у Крагујевцу и да ће то чинити и у наредном периоду.

“Ми ћемо и у 2013. год. Наставити на изградњи спортске инфраструктуре, као што радимо и комуналну инфраструктуру и све пратеће садржаје. Оно што нам предстоји је завршетак радова на стрељани, и очекујем да тај посао завршимо у наредна два до три месеца. СЦ “Младост“ је разумео потребе Града, и ако наставе на овај начин са својим радом увек ће моћи да рачунају на подршку локалне самоуправе“ рекао је Васиљевић.

Настави са читањем

Популарно