Останимо у контакту

Друштво

Грађански протест испред Суда у Крагујевцу

На Тргу Радомира Путника, испред зграде Суда у Крагујевцу, данас су се окупили грађани уз поруку „Стоп монтираним процесима у Србији!“. Овим грађанским протестом пружена је подршка високом функционеру странке „Заједно за Шумадију“ Небојши Васиљевићу, који се нашао међу ухапшенима у полицијској акцији „Комшија“ 25. децембра 2012. и коме је одређен притвор до 30 дана.

Странка „Заједно за Шумадију“ издала је саопштење у коме се каже да је то једина политичка партија у целој транзиционој југоисточној Европи у коју је после промена од 2000. упала полиција, што је необично и за српске политичке прилике. Од обнављања вишестраначког система у посткомунистичкој Србији, само су СПО и ЗЗШ партије које је организовано напала полиција: премлаћивањем функционера и упадом у просторије странке, а потом и монтирањем политичких процеса.

„Ми све време конкретно поступамо по неким договорима које имамо, не дижемо тензију, не правимо буку, очекујемо реакцију државе, а нема је и ако је не будем почеће окупљање грађана, можда не само у Крагујевцу.“ , рекао је Стевановић на скупу чланова странке испред зграде Суда, који је траја нешто дуже од пола сата.

Адвокат Боривоје Боровић, бранилац Васиљевића, рекао је новинарима да „полиција нема ниједан доказ за то хапшење“, да „тужилаштво тактизира са сведоцима, тако да сведоци једноставно не долазе и намерно опструишу укидање притвора.“.

.

Настави са читањем

Популарно