Останимо у контакту

Вести

51. Међународни салон аутомобила: ФИАТ 500Л за 10 900 евра

На данас отвореном педест првом Међународном салону аутомобила и мотоцикала у Београду, на коме своје производе представља више од 450 излагача, посебну медијску пажњу привукао је штанд Фиат аутомобили Србија, не само због понуде возила него и због посебно повољних услова продаје.

На том штанду, тачно у подне у присуству градоначелника Крагујевца Верољуба Стевановића, министар финансија и привреде Млађан Динкић и генерални директор Фиат аутомобили Србија Antonio Cezare Ferara потписали су протокол који ће грађанима Србије омогућити куповину модела 500 Л по цени од 10.900 евра.

Sajam automobila 26

Од данас Влада Републике Србије уз субвенцију од 3000 евра помаже грађанима Србије да под повољнијим условима купе овај леп аутомобил, казао је Млађан Динкић. Уз тај попуст, ФАС ће обезбедити и дугорочни кредит на пет година уз годишњу камату од три посто. На тај начин у овој и наредној години биће омогућена куповина око 5000 аутомобила ФИАТ 500Л национале.

Поред тога ФИАТ се обавезао да у фабрици у Крагујевцу до краја године упосли 600 радника, као и још 800 у наредној години, јер због повећаног обима посла предстоји и увођење треће смене.

За грађане Србије према речима генералног директора ФАС – а наменски је урађена нова верзија под именом “националне“ која екслузивно за домаће тржиште подразумева атрактиван и приступачан модел опреме. Ферара је подсетио да је серијска производња тог модела почела у јулу прошле године и да је до данас произведено више од 43 000 возила. У овој години, у зависности од могућности извоза на тржиште Русије, планирана је произведња између 110 000 и 150 000 аутомобила.

Доказ да стижу боља времена је вест да ће ФАС, као што смо данас чули, упослити још 1400 радника, као и то да ће грађанима Србије бити омогућна куповина новог модела под повољнијим условима – рекао је том приликом градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић. Надам се да ће како време пролази све више грађана бити у могућности да купи ново возило, а због пријема нових радника очекујем максималну упосленост капацитета фабрике у Крагујевцу. На питање новинара како оцењује нови модел 500Л који промотивно вози, Стевановић је рекао да је реч о изузетном аутомобилу, који је удобан и брз, прави породични ауто.

Овакав потез Владе Србије и ФАС – а поправиће донекле и тренутну слику у Србији, где је просечна старост возила 13,8 година.

.

Настави са читањем

Популарно