Останимо у контакту

Вести

УРС од данас јединствена политичка организација

Уједињење свих странака УРС-а је завршено на Скупштини која је данас одржана на крагујевачком Шумадија сајму. Програмска начела УРС-а су у основи иста, јер је створена јединствена странка са Статутом који ће се темељити на грађанској демократији, убрзаним привредним развојем, децентрализацији и регионализацији.

Стевановић је нагласио да се у јединствену партију улази пуним срцем како би се другачије радило у Србији. „ Ми се данас уједињујемо да сване Србији, да је пробудимо и даће Бог да је пробудимо!“  Овим речима Стевановић је завршио говор који суштински прожима уједињење и жељу да сви делови Србије напредују као Крагујевац и Шумадија.

Скупштину је отвориоВерољуб Стевановић, лидер ЗАЈЕДНО ЗА ШУМАДИЈУ и заменик председника УРС-а. Он је изразио задовољство што УРС коначно постаје јединствена странка.

 

„Боље је што раније нисмо постали јединствена странка, све док се нисмо доказали на делу и расчистили све проблеме. Доказали смо да је могуће од долине глади направити град будућности и после банкрота довести Србију у мирније економске воде.“

Није случајно што је Конгрес уједињења у Крагујевцу чије је руководство показало како треба радити. То су речи Млађана Динкића, председника УРС-а, који каже: Прочитао сам новински наслов- Шумадији свануло, а смркло се Војводини! То се никада није десило у Србији, мада ми желимо да сви региони буду подједнако развијени. Нова Влада не сме да забија главу у песак и ми ћемо гласати за споразум који обезбеђује стабилност Космета. Такође ми подржавамо борбу против корупције, али не ону која треба да буде политички параван да се неспособни дочепају локалне власти .“ 

Динкић је најавио да железера у Смедереву сутра поново почиње са радом и нагласио да Србија мора да води другачију спољну политику .

“Морамо имати најбоље односе са ЕУ, али и са земљама истока. Тражимо истовремено модернизацију политичког система Србије, а то значи смањење броја посланика. Поред тога Супштина мора имати два дома, веће грађана и веће региона. Нећемо престати да се залажемо и за директан избор градоначелника и ко год је мислио да је све готово, тек је почело!“ 

На Скупштини уједињења, говорили су и други лидери УРС-а : Верица Калановић, Бошко Ничић, Сузана Грубјешић, Мирсад Ђерлек, Владан Васић и Ђорђе Ђукић. Усвојен је Статут и Програм странке, а за 19.мај најављена је прва Изборна Скупштина УРС-а.

Настави са читањем

Популарно