Останимо у контакту

Вести

Oдржана свечана седница Скупштине града Крагујевца

У здању Старе скупштине у Крагујевцу, одржана је свечана седница поводом обележавања Дана града – Ђурђевдана. На седници су традиционално уручене Ђурђевданске награде, као и признање Почасни и Заслужни грађанин града Крагујевца.

Осим представника јавног и политичког живота града, седници су присуствовале бројне делегације из иностранства, амбасадори Немачке и Палестине, представници амбасада Русије, Белорусије и Италије, као и представници верских заједница у Србији.

„Без лажне скромности, на овај свечани дан можемо рећи да је ово град који дише пуним плућима, који на видљив начин постаје лепши и богатији, који својим житељима пружа нове шансе, који је обновио центрифугалну силу која овде сваког дана доводи нове потенцијалне инвеститоре из земље и света, стручњаке и раднике који траже праву шансу за доказивање. Крагујевац постаје место пожељно за живот, чији привредници, културни ствараоци, спортисти, постају препознатљиви на мапи Европе и света.“ рекао је у свом обраћању градоначелник Крагујевца, Верољуб Стевановић. 

Звање Почасни грађанин града Крагујевца припало је др Алфреду Леману, градоначелнику града Инголшата, а звање Заслужни грађанин Драгану Живановићу, оснивачу Друштва пријатељства Крагујевца и Инголштата. Ђурђевданска награда за област уметности уручена је продајној галерији «Рима» за приређивање и организацију ликовних изложби, др Миливоју Миловановићу за област науке због три новостворене сорте стрних жита, Игору Лазаревићу, уреднику веб портала «Ритам града» за област новинарства, Универзитетској библиотеци у Крагујевцу за област образовања, за обележавање 35 година модерног библиотекарства и посебне резултате у развоју високог образовања, Предрагу Обровићу за организацију и реализацију културно-просветних и уметничких догађаја и активности, Ненаду Танасијевићу и Душану Алексићу у области спорта, за организацију првог Светског првенства у баскету 3×3 и др Раденку Петронијевићу, за допринос у акцијама хуманитарног карактера.

Плакете Светог Ђорђа,ове године припале су Удружењу Крагујевчана и пријатеља Крагујевца и Александру Ристићу -Алфу, оснивачу клуба америчког фудбала “Дивљи вепрови“.

.

Настави са читањем

Популарно