Останимо у контакту

Вести

Председник Николић отворио изложбу Константин Велики

Председник Србије Томислав Николић отворио је данас изложбу Народног музеја Србије, „Константин Велики и Милански едикт 313. – Рађање хришћанства з римским провинцијама на тлу Србије.“

„За ово време, када се боримо за опстанак свог народа на Косову и Метохији, када нам се чини да је можда теже него икада, Kонфучије је записао: Наша највећа слава није што никада нисмо пали, већ што смо устали сваки пут када паднемо. Налазимо се на месту које нас подсећа на Константина Великог и његову славну прошлост, чији смо и ми део.“, изјавио је председник Николић.

Поред председника Србије и дипломатског кора, свечаном отварању изложбе присуствовали су и председник Републике Српске Милорад Додик, амбасадори Француске, Велике Британије, Палестине, Италије, министар спољних послова Иван Мркић, министар рударства и енергетика Милан Бачевић, ЊКВ Александар II Карађорђевић, и многе друге угледне званице.

Изложба приказује репрезентативне археолошке налазе на овим просторим, који осликавају доба које претходи времену Константина Великог, период његове владавине, али и вредно наслеђе првог хришћанског цара.

.

Настави са читањем

Популарно