Останимо у контакту

Забава

Nick Cave and the bad seeds на EXIT-у!

Неприкосновени краљ алтернативног роцка, Nick Cave по први пут на ЕXIT-у извешће своје највеће хитове, на радост армије његових обожавалаца – којима је ове године подарио сјајан повратнички албум његове матичне групе Bad Seeds, по имену “Push The Sky Away“, кога је светска критика већ оценила као једно од најбољих издања ове године.

„Nick Cave and The Bad Seeds једна су од најзначајнијих појава на рок сцени у последњих 30 година. Cave-ов енергично рокерски, а ипак високо стилизовани наступ, не оставља равнодушним све шири круг публике још од 1983. Ради се о уметничкој магији јединствене природе која у себи фузионише театралност једног Давида Боувиеја, рокерску експресивност једног Иги Попа и поезију мрачне стране живота једног Лоуа Рида.“ – изјавио је Драган Амброзић, програмски селектор главне фестивалске бине.

ФОТО: exitfest.org

ФОТО: exitfest.org

Сваки његов концерт посебно је интензиван доживљај о коме се потом дуго прича, а историја његових појављивања у нашим крајевима добар је пример за ову тврдњу. Тако део наших градских локалних легенди његов митски први наступ 1990. у београдском СКЦ-у, у тренутку кад је био на прекретници излажења из андерграунд оквира ка општој слави, препричава и даље. Много година касније, концерт Nick Cave and The Bad Seeds у београдској Арени 2008. изабран је од стране критике за најбољи страни концерт године у нашој земљи. Коначно, гостовање његовог гаражног рок пројекта Grindermen на ЕXIT-у 2011, остаје у памћењу као један од најексплозивнијих наступа свих времена на Main Stage-у.

На ЕXIT-у 2013, Nick Cave ће се придружити актуелној Р:Еволуцији на Main Stage-у., у недељу, 14. јула изводећи своје најпознатије песме из свих делова пребогате каријере, уз неизбежно представљање новог албума.

У ишчекивању Nick Cave-овог наступа, послушајте неке од његових највећих хитова:

Због огромног интересовања и великог броја људи који нису успели себи да обезбеде екипни одлазак на фестивал и могућност да уз 4 купљене улазнице добију још једну бесплатно, ЕXIТ је одлучио да акцију “Са екипом на ЕXIТ” продужи до петка, 7. јуна до поноћи! Сви посетиоци фестивала су позвани да узму учешће у овој акцији која се односи само на петодневне комплете улазница који су још увек у продаји по тренутно актуелној цени од 5.990 динара.

Настави са читањем

Популарно