Останимо у контакту

Култура

„Вип“ Крагујевчанима поклања наступ камерног оркестра „Симфонијета“

Компанија Вип поводом свог шестог рођендана Крагујевчанима поклања бесплатан концерт београдског камерног оркестра ,,Симфонијета’’, који ће у недељу, 16. јуна одржати концерт у Свечаној сали крагујевачке Прве гимназије, са почетком у 20 часова. Истог дана од 18 часова испред Вип радње у улици Краља Петра И 16, овај камерни састав ће одржати мини концерт, као својеврсну најаву програма који очекује публику на великој сцени. 

Камерни оркестар „Симфонијета“, чији су чланови реномирани музичари и носиоци бројних домаћих и иностраних признања, ове године прославља четврт века постојања. Диригент и директор овог састава, још од његовог оснивања 1987. године, је Александар Вујић, док ће звезда „Вип турнеје“ бити српска гитаристкиња и композиторка Маја Ле Ру – Обрадовић. На програму концерта су две Мајине композиције за соло гитару и оркестар, „Балада магичне долине“ и „Кончерто Латино“, које ће извести сама ауторка. „Балада магичне долине“, инспирисана Балканом, која је такође на репертоару, главна је тема у три француска филма и врло је популарна широм Сједињених Америчких Држава. Александар Вујић је за прославу рада „Симфонијете“ одабрао балканска сазвучја. На програму ће бити и његова ауторска дела, међу којима и најслушаније „Српско коло“. У програм су уврштена и два мађарска композитора, славни Бела Барток са „Шест румунских народних игара“ и Ференц Фаркаш са композицијом „Мала концертна музика“.

maja-le-roux-obradovi-na-beogradskom-koncertu

Маја Ле Ру Обрадовић је једна од наших најпризнатијих уметника у свету, а доказ томе је чињеница да је у мају прошле године одликована Орденом витеза уметности и књижевности Републике Француске. Иако рођена у Србији, своју каријеру је изградила у иностранству, тако да је ово јединствена прилика да се домаћа публика ближе упозна са њеним стваралаштвом. ,,Вип турнеја’’ се током наредне недеље наставља концертима у Нишу, Новом Саду, Ваљеву и Виминацијуму.

Настави са читањем

Популарно