Останимо у контакту

Технологија

Завршено шесто по реду Microsoft BubbleCup такмичење у Београду

На овогодишњем финалу интернационалног Bubble Cup такмичења у решавању алгоритамских проблема за студенте и средњошколце,у обе категорије, учествовало је 13 домаћих екипа, као и 10 екипа ван Србије. Међу студентима, прво место заузео је „I like it RAF“ тим у саставу Ненада Божидаревића, Вање Петровић-Танковића и Николе Стојиљковића из Србије, док су друга два места припала тиму C-force из Србије и екипи „n0 ex1t“ из Бугарске. Средњошколски трио Ме[н]талци из Ниша освојио је највећи број бодова у својој категорији, док су „Robimy pompki…“ из Пољске и „bubble crew“ из Хрватске освојили друго, односно треће место.

Поред популаризације програмирања међу младима, BubbleCup такмичење има за циљ и да упозна и повеже будуће програмере из региона и шире. Током такмичења, учесници из Немачке, Пољске, Хрватске и Бугарске имали су могућност да се упознају и међусобно размене искуства као и да заједно уживају у слободном времену.

За време дводневног такмичења, поред решавања комплексних математичких проблема, екипе су имале веома занимљиву и испуњену сатницу. Почевши од физичког разгибавања које је претходило дневном, менталном, преко заједничког праћења спортских дешавања, до личног одмеравања снаге у стоном фудбалу, сви гости -учесници су имали прилике да се упознају са Београдом, као и са Microsoft развојним центром.

 BubbleCup_Fotografija_2

Према речима Драгана Томића, директора microsoft Развојног центра у Србији, „Microsoft Bubble Cup је идеална прилика за младе и талентоване људе да примене теоретска знања у пракси, као и да их одмере са вршњацима из света у подстицајној и такмичарској атмосфери међународног калибра. Уз развој и подршку оваквих талената на локалном нивоу, верујемо да Србија има одличу шансу да буде мотор развоја и лидер у области ИТ индустрије у региону.“

„Веома смо узбуђени поводом вечерашње победе. Такмичење и целокупна атмосфера је била феноменална, а ово је био један од најбољих Bubble Cup турнира до сад. Жао нам је што нам је ово последњи пут да се такмичимо, с обзиром на то да завршавамо факултет, али смо веома поносни што је ове године управо Србија освојила дуплу круну, освојивши прво место како у универзитетској, тако и у средњошколској категорији“, изјавио је Ненад Божидаревић, члан победничког „I like it RAF“ тима.

BubbleCup_Fotografija_3

Имајући за циљ промоцију програмирања, Bubble Cup надметање организовано је заједничким радом Информационог друштва Србије и Рачунског центра Електротехничког факултета, док је главни покровитељ и организатор техничког дела турнира microsoftов Развојни центар у Србији, уз подршку Универзитета у Београду и Министарства просвете.

Настави са читањем

Популарно