Останимо у контакту

Спорт

Раднички Кон Тики дебитује под новим именом против Партизана

Добрим играма у прошлој сезони, када су освојили Куп Европе, али и у новој, у којој се захваљући победама против изузетно квалитетних ривала, попут италијанског Про Река, налазе на прагу Лиге шампиона, ватерполисти Радничког првиукли су велику пажњу спортске јавности, али и спонзора.

Епилог тога је уговор о официјелном спонзорству са фирмом која представља српски бренд у области туризма, Кон Тики Травелом, чије ће име у овој сезони стајати уз назив Радничког.



Параф на уговор, у просторијама ватерполо клуба, на затвореном базену СЦ „Парк“, ставили су спортски директор Радничког, Југослав Васовић и председник Кон Тикија, Слободан Мићић.

– Као највећи тур оператор у региону, који се увек трудио да осваја признања и буде у врху у својој делатности, Кон Тики је донео одлуку да постане генерални спонзор Радничког, узимајући у обзир неколико битних ствари. На овај потез менаџмент се пре свега одлучио из разлога што се ради о нашем традиционалном, прослављеном спорту, како у клупским, тако и у репрезентативним оквирима, а додатни мотив био је и то што Раднички долази из Крагујевца, града из срца Шумадије – рекао је Мићић.

Председник Кон Тикија је изразио наду да ће цела Шумадија, подржати овај клуб, јер момци играју за тај регион.

– Велики сам оптимиста и очекујем да ћемо бити и најбољи у Европи, као и да ћемо мотивисати омладину да се бави ватерполом. Надам се да ће овај клуб победити на сва три фронта и да ће бити успешан попут Кон Тикија, који је само ове године добио пет награда као најбољи бренд Србије у туризму. За све навијаче спремамо и разна изненађења – открио је Мићић.

У Радничком су били презадовољни потписивањем уговора са овако јаком компанијом, која успешно послује више од 20 година.
– Надам се да ће се она флоскула најбољи уз најбоље потврдити ове године. Свакако да нападамо сва три трофеја, уз овакве спонзоре и менаџмент клуба. Обећавам да ћемо се трудити да оправдамо указано поверење – истакао је Васовић.

Капитен Филип Филиповић истакао је да му је само присуство господина Мићића указало велику част, јер од малих нову прати његове емисије.

– И дан данас гледам његова невероватна путовања. Надам се да ћемо уз Кон Тики и ми као ватерполо клуб остварити макар делић свега тога. Велико нам је задовољство што ћемо ове године играти и путовати под овим именом и надам се да ће се то путовање завршити на фајнал-сиксу у Барселони – казао је Филиповић.

Раднички Кон Тики ће под новим именом дебитовати у петак, од 18 сати, на домаћем базену, против београдског Партизана, на премијери домаћег шампионата.

– Пре свега, занима нас само победа, а како је тешко до ње доћи знамо само ми који смо прошли кроз све ово прошле недеље. Одиграли смо три утакмице у 40 сати, било је изузетно напорно. Највећи противник ће нам бити умор, уз дужно поштовање према екипи Партизана, која ће по мом мишљењу бити велико изненађење, иако је мало ослабљена у односу на претходну сезону. Играју другачији ватерполо, без центра, без неке класичне поставе. Доста пливају, што ће нам представљати додатни проблем због те наше исцрпљености – рекао је Филиповић.

Са „црно-белима“ Крагујевчани су водили велике битку у прошлом шампионату, а сигурно да неће бити лако ни овога пута.
– Ово је једна у низу битних утакмица које играмо на почетку сезоне. Сигурно да имамо одговорност и улогу фаворита, али Партизан гаји стил игре који нам је задавао доста проблема. Покушаћемо озбиљним приступом и детаљном припремом за утакмицу да наметнемо наш стил игре, првенствено у одбрани – закључио је Јововић.

Настави са читањем

Популарно