Останимо у контакту

Спорт

СПОРТОМ ПРОТИВ ДИЈАБЕТЕСА – У идеалној форми

Промотивним активностима и пригодном конференцијом за новинаре уз предавање Доц.др Славице Марковић (Одељење за хематологију,имунологију и ендокринологију) о проблему дијабетеса и начину за превентивно деловање, започела је реализација пројекта „СПОРТОМ ПРОТИВ ДИЈАБЕТЕСА – У идеалној форми“, у петак 20.09.2013.год. у Основној школи „Радоје Домановић“ у Крагујевцу где је више од 300 малишана имало прилике да се опроба у фудбалским и бадминтон вештинама.

Овај значајни спортско-здравствени пројекат реализују СК „Вашариште“ и бадминтон клуб „Равенс КГ“ под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије уз подршку Града Крагујевца, Бадминтон савеза Србије и компанија Форма идеале, Призма доо и Промо адвертисинг.

План реализације активности у свакој од установа подразумева:
• Демонстрацију спортова (фудбал и бадминтон) и основе моторике и технике у сали, где ће малишанима (И-ИВ разреда) на тај начин бити замењен час физичког васпитања.
• Предавање о дијабетесу, намењено наставницима и родитељима уз панел дискусију и мерење вредности шећера у крви

 2013_09_20_MOS_Radoje_otvaranje__00012

Уз свесрдну подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије обезбеђени су пакети спортске опреме (фудбалске лопте, рекети за бадминтон, лоптице и мреже) који ће бити донирани установама партнерима пројекта за употребу на часовима физичког васпитања и омогућавање школарцима млађих разреда да се едукују за бадминтон и определе за бадминтон као изабрани спорт у настави физичког васпитања.
Након промотивних активности по школама, биће организовани и завршни међушколски турнири у бадминтону и фудбалу, а школе победници завршних турнира као награду за остварен успех добиће од компаније „Форма Идеале“ намештај по избору у вредности од 15.000,00 РСД.

 2013_09_20_MOS_Radoje_otvaranje__00044

Након ОШ „Радоје Домановић“, кроз здравствену и спортску едукацију и демонстрацију спортова проћи ће основци (од првог до четвртог разреда) још петнаест крагујевачких школа и осам обданишта. Пројекат се наставља у уторак 24.09.2013. уз посету ОШ „Јован Поповић“ у Крагујевцу.

Креиран је и пуштен у рад и посебан сајт хттп://спортомпротивдијабетеса.цом/ који ће редовно пратити активности током реализације пројекта уз покретање едукативно-наградног квиза за све посетиоце на теме спорта и дијабетеса. Интересантан је податак да је FanPage на друштвеној мрежи facebook након само 2 дана привукао више од 280 пријатеља уз бројне позитивне коментаре, што указује на подршку локалне заједнице овом пројекту и потребу за оваквим активностима.
Придружите нам се на: http//www.facebook.com/sportom.protiv.dijabetesa

Настави са читањем

Популарно