Останимо у контакту

Избори

Вучић: Могуће је да се сви уједине 17. марта против СНС

Први потпредседник владе Александар Вучић уверен је да ће Србија очувати стабилности и да се неће суочити с протестима грађана, како се то догодило у земљама у окружењу, уз обећање да ће се држава борити за бољу економију онако како се бори против корупције и криминала.

„Чињеница је да су Срби мудрији него раније, то не говорим због себе и због избора које смо расписали, то говорим због наше земље“, рекао је Вучић оценивши да је Србија у протеклих годину и по дана напредовала у политичкој стабилности.

Коментаришући изјаву заменика председника УРС Верољуба Стевановића да ће се Србија суочити с грађаниским протестима ако СНС победи на изборима, Вучић је рекао да је народ тај који одлучује.
„Имамо изборе па нека грађани кажу да ли су задовољни или не и кога желе да их предводи“, рекао је Вучић новинарима Крагујевцу где је данас отворио регионални развојни софтверски центар компаније Комтрејд.

„Ситуација у Србији није нимало ружичаста, веома је тешка, што ја не кријем од народа, али обећавам да ће се држава, онако како се бори против корупције и криминала, борити и за бољу економију и привреду.

pjermedia_vucic_comtade_11

Српска напредна странка одлучна је да настави реформе упркос томе што се може догодити да се сви други након 17. марта уједине против СНС у покушају да врате ствари на старо, изјавио је данас лидер СНС Александар Вучић уз поруку да ће о томе ипак одлучивати грађани.

„Знам да је могуће да се сви уједине, и то 17. марта, пошто нису сигурни какви ће резултати да буду. Ако сви заједно добију нешто већу подршку од СНС можда се уједине и покушају да ствари врате на старо, али грађани коначно доносе одлуку какву власт желе на изборима“, рекао је Вучић.

СНС ће наставити реформе јаче и снажније, насупрот појединим политичарима „од којих слушамо бајке да ће рак излечити желе бомбонама“, додао је Вучић.
„Немам ништа против тога, не узбуђујем се посебно због тога и знам да је могуће да се сви они уједине“, рекао је Вучић.

Нагласивши да је најважнији задатак да се излечи српска економија и да се направи добар инвестициони амбијент као и да је уверен да ће Србија у томе успети уз тешке и снажне реформе, Вучић је поновио да је потребно да се реформе спроведу до краја јуна, до кад је планирано усвајање 21 закона, а да ће међу приоритетима бити решавање проблема предузећа у реструктурирању, како је то урађено са ФАП-ом и Икарбусом.

„Мислим да ћемо успети да се у Србији живи боље. Мислим да можемо од земље да направимо боље место за живот, а то зависи од нас, хоћемо ли бити дзангризави и скидати главе онима који штрче по памети“, рекао је Вучић.

Настави са читањем

Популарно