Останимо у контакту

Вести

Оправдано реаговање привредника Крагујевца

Негодовање привредника, поводом проблема који је настао доношењем нових решења о накнади за коришћење грађевинског земљишта од стране Пореске управе у Крагујевцу је оправдано и град мора да реагује, сматра градоначелник Верољуб Стевановић.

Ради се о одлуци која се примењује још само за 2013. годину и уколико би се дословно применила, онако како је тумаче, привредници би били не само оштећени него би њихов рад и опстанак био доведен у питање што је алармантно, оценио је Стевановић.

Та одлука је урађена још 2003. године, а 2012. је делимично измењена. Гледано из садашње позиције можемо да кажемо да одлука није добра, али ни привредници нису реаговали на време. Без обзира на све то, ово је тренутак када то треба да пресечемо и да нико не сноси последице. Локална самоуправа ће током априла урадити оно што је неопходно у оваквим приликама. Јер, у измењеној одлуци из 2012.  једним чланом предвиђена је могућност да у одређеним околностима може да реагује Градско веће.

Ово јесу драматичне околности, сматра Стевановић и Градско веће ће изменти уочене мањкавости и недоречености у тој одлуци и довести нашу Пореску управу у позицију да коректно процени пореске обавезе пореских обвезника за 2013. годину. Најмање што желимо је да угрозимо рад привредника, а до тога би дошло применом ове одлуке која је на снази.

Настави са читањем

Популарно