Останимо у контакту

Вести

Председник Руске Федерације посетио Србију

Председник Руске Федерације, Владимир Путин, боравио је данас у Београду, предводећи делегацију од 150 чланова. Путина је на аеродрому ”Никола Тесла” дочекао председник Србије Томислав Николић, заједно са министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем и амасадором Србије у Русији, Славенком Терзићем.

Након дочека на аеродрому, двојица председника положила су венце на гробље Ослободилаца Београда, а затим је уследио свечани дочек председника Путина испред Палате Србија, уз највише државне почасти. Поред председника Николића, Путина је, испред Палате Србија, дочекао и премијер Србије Александар Вучић.

Председник Руске Федерације је затим имао одвојене разговоре са председником Николићем и премијером Вучићем.

Потписано више међудржавних споразума

Представници Владе Србије и Владе Руске Федерације потписали су седам међудржавних споразума и меморандума и уговора из различитих области.

Ради се о Споразуму о војно-техничкој сарадњи, Споразуму о узајамној заштити тајних података, Споразуму о реадмисији и Протоколу о његовом спровођењу, Протокол између Управе царина Србије и Федералне царинске службе Русије о размени података о царинској вредности робе, Меморандуму о разумевању у области енергетске ефикасности, уштеде енергије и обновљивих извора енергије, Уговору о реконструкцији три деонице трансевропског железничког коридора 10, Уговору о испоруци 27 дизел моторних возила за приградски саобраћај.

Руску делегацију, на потписивању споразума, чинили су министар енергетике Александар Новак, министар ванредних ситуација Владимир Пучков, помоћник председника Русје Јуриј Ушаков, портпарол председника Русије Дмитриј Песков, амбасадор Русје у Србији Александар Чепурин и директор ”Гаспрома” Алексеј Милер.

Путин присуствовао војној паради ”Корак победника”

Настави са читањем

Популарно