Останимо у контакту

Хроника

IN MEMORIAM: Павле Шкркић (1998-2015)

У саобраћајној несрећи у улици Миливоја Банковића, у насељу Белошевац, дана 04. јануара, живот је у својој 16. години трагично изгубио играч Wild Boars-а Павле Шкркић.


Павле Шкркић је почео да се бави америчким фудбалом током 2011. године, када је са 13 година приступио флег тиму крагујевачких Wild Boars-а. Изузетно снажне физичке конституције, од самог старта био је препознат играч са највишим потенцијалом у том старосном узрасту.

Од тог тренутка, Шкркић је ишао само узлазном путањом, због чега је врло брзо добио статус једног од најталентованијих играча који се појавио у Србији у том годишту. Наступао је за све флег селекције Дивљих вепрова у периоду од 2011. до 2013. године, са којима је освојио престижни турнир Трофеј Београда (2013. године).

Као убедљиво најмлађи, са 15 година је тренирао, а са 16 и наступао за сениорски тим Дивљих вепрова у Спортклуб Суперлиги 2014. године, као и у регионалној Спортклуб ЦЕФЛ лиги. Истовремено, био је члан јуниорског тима који је 2013. године који је освојио Јуниорску лигу Србије, а у којем је имао запажену улогу на позицији стартног лајнбекера, стартног центра и у специјалном тиму.

Током 2014. године, са сениорима и јуниорима Wild Boars-а је освојио вицешампионско звање, док је у yоутх конкуренцији био вођа шампионског тима, па је на тај начин освојио оба трофеја која се са опремом могу освојити у млађим категоријама.

Са само 14 година, Павле Шкркић је био пројектован као стартер јуниорске репрезентације, која је 2012. године наступала у Риму на квалификационом турниру за Европско јуниорско првенство, али му ЕФАФ није одобрио право наступа и поред молбе Српске асоцијације америчког фудбала. Тадашњи стручни штаб репрезентације Србије је показао какав је значај придавао Шкркићу као врхунском таленту од значаја за амерички фудбал у Србији, па је он остао део српске експедиције и путовао у Рим, иако није могао да заигра.

Пресрећан што поново се нашао на списку селектора јуниорске репрезентације, дана 30. новембра 2014. године, Павле Шкркић је на свом facebook профилу оставио објаву „Репрезентација Србије! – feeling proud“. Нажалост, због трагичног исхода саобраћајне несреће, један од најталентованијих играча који су се појавили на овим просторима је отишао, не стигавши да одигра ниједан меч за национални тим.

Павле Шкркић биће сахрањен на Баљковачком гробљу, дана 06. јануара 2015. године, у 12 часова.

Настави са читањем

Популарно