Останимо у контакту

Политика

Одржана прва седница крагујевачког Већа у сенци

Одборничке групе ЗЗШ и ДС-а на предстојећој седници Скупштине града Крагујевца, неће подржати Предлог ребаланса буџета града у начелу. Веће у сенци подржало је оправдане захтеве просветних радника и бивших радника “Заставе“, покренута  је иницијатива за расписивање јавног позива за финансирање програма спортских организација… 

Крагујевац,23.март- Општи закључак са прве седнице Градског већа у сенци је да у Крагујевцу нема инвестиција. Када се анализирају све друштвене ставке, стање је алармантно, саопштио је Душан Обрадовић, заменик  председника крагујевачког  већа у сенци . Говорећи о приходној страни ребаланса буџета, Обрадовић је оценио да се очекује нереалних милијарду и двеста педесет милиона динара. Градско веће у сенци ће образложити одређене амандмане , пре свега реч је  финансирању Сајма. Сума од двадесет милиона би значајно  помогла у овом тренутку, каже Обрадовић. Он је прокоментарисао штрајк просветних радника , што је такође било на дневном реду Прве седнице Градског већа у сенци.

    „ Највећи број просветних радника штрајкује. Данас је двадесет седам школа у штрајку. Више од половине је у генералном штрајку, док остали раде са скраћеним часовима. Људи који одлучују о њима их наравно не разумеју, јер су до диплома и доктората дошли  на сумњив начин. У сваком случају они имају нашу подршку.“

     Градско веће је разматрало и Предлог Иницијативе о расписивању конкурса за програме НВО из области спорта за 2015. годину и како каже Душан Зека Алексић , члан већа у сенци задужен  за омладину и туризам извршиће се притисак на предстојећој Скупштини Града да се донесе одлука о финансирању градских клубова и удружења. Алексић је нагласио да привремно финансирање клубова  угрожава запослене спортске раднике у граду. Иначе како тврди Алексић конкурс за финансирање  крагујевачких клубова  је требало расписати одмах по усвајању буџета.

     Последња тачка дневног реда Већа у сенци била је разматрање проблема бивших радника Заставе , који су оштећени новим Законом о раду и који ће примати двадесет одсто мању пензију.

    „Наши суграђани су преварени и већ добијају решења о умањењу.Пензије су претходним законом биле загарантоване и договор је био да одлазе у редовну , а не превремену пензију, без обзира што им је фалило пет година стажа. Ови људи су новим Законом тешко оштећени и тражићемо од  градоначелника и Градског већа конкретне мере у решавању овог проблема.“-закључио је Душан Обрадовић, заменик  председника Градског већа у сенци. 

Настави са читањем

Популарно