Останимо у контакту

Спорт

Четири интернационалне медаље за БК РАВЕНС КГ на SERBIAN YOUTH INTERNATIONAL-у 2015

Од 19. до 21. јуна 2015. у Новом Саду је одржан трећи SERBIAN YOUTH INTERNATIONAL НОВИ САД 2015 који је окупио учеснике из чак 16 земаља са европског, азијског и афричког континента.

У конкуренцији 167 такмичара, крагујевачки клуб је наступио са 5 такмичара: Ања Велемир, Јана Недељковић, Александар Јовичић, Игор Јовановић и Василије Стевић

Anja_Aca_Web

Ања Велимир и Александар Јовичић / Фото: Равенс КГ

У веома јакој конкуренцији, освојено је 4 медаље – по једна златна и сребрна и две бронзане.

Најсјајнију, златну медаљу и титулу Победника у конкуренцији „Женски дубл“ јуниорки до 17година је освојила Ања Велемир играјући са Маријом Судимац из крушевачких Змајева.

AnjaVelemir_MarijaSudimac_Web

Ања Велимир и Марија Судимац / Фото: Равенс КГ

Трофеј је освојен након изгубљеног првог сета и изузетне борбе и тимске игре у наставку финалног меча против Словакиња А.Перунска/Л.Војтекова уз коначни резултат 2:1 (19-21, 21-8, 21-14).

Веома близу да још један трофеј донесе у Крагујевац је био и сјајни Александар Јовичић у конкуренцији 26 дечака до 11 година старости.

Након победе у тешком 1/2 финалном мечу против Словака Симеон Суцхýа са 2-1 (18-21, 21-16, 21-19), Александар је добро отворио финале против Виктора Петровића из Крушевца и освојио први сет са 21-17. Ипак, изгледа да је епитет фаворита и првог носиоца у овој конкуренцији било велики терет, па је на крају након драме у трећем сету ипак славио Виктор са 2-1 у сетовима уз коначни резултат од (17-21, 21-18, 23-21).

У конкуренцији женских синглова, Ања Велемир је освојила још 2 бронзане медаље након пораза у полуфиналним мечевима. У конкуренцији девојчица до 17 година, успешнија је била Андријана Станковић из Крушевца, а у конкуренцији до 15 година Инга Садаић из Хрватске.

Игор Јовановић и Јана Недељковић су такође одиграли најбоље мечеве до сада у својој каријери, што их је довело на само корак од медаља у појединачним конкуренцијама дечака до 11 година и девојчица до 13 година.
Јана је након 3 победе положила оружје против четвртог носиоца Барбаре Јаничић из Хрватске, а Игор је достојно намучио Словака Симеон Суцхýа како би изборио пласман у полуфинале против Александра Јовичића.

Традиционално међународно такмичење SERBIAN YOUTH INTERNATIONAL Нови Сад 2015 је сврстано у ред најмасовнијих и најквалитетнијих интернационалних турнира за млађе узрасне категорије, који се налазе у званичном календару Европске бадминтон конфедерације, а Бадминтон Савез Србије га је веома успешно организовао под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије, Града Новог Сада, Музеја града Новог Сада и Туристичке организације Новог Сада.

Настави са читањем

Популарно