Останимо у контакту

Спорт

Репрезентативке Специјалне олимпијаде на пријему у згради Града

Чланице крагујевачког спортског клуба “Пчелице“ Анђела Михајловић и Ирина Благојевић и атлетичарке Милена Младеновић и Мирјана Пантелић, биле су део женске одбојкашке репрезентације Србије на Специјалној олимпијади, која је нашој земљи донела бронзану медаљу. За успешне спортисткиње и њиховог тренера Небојшу Јевремовића, помоћник градоначелника за спорт Никола Урошевић, организовао је свечани пријем и том приликом изразио велико задовољство због освојене бронзане медаље.

“Велика ми је част што смо данас у прилици да угостимо добитнице бронзане медаље Специјалне олимпијаде, које се такмиче у оквиру крагујевачког спортског клуба “Пчелице“. Град ће наставити да подржава спортске клубове у Крагујевцу, а у наредном периоду нарочито ћемо обратити пажњу на промоцију инклузивног бављења спортом“, истиче Никола Урошевић.

Пуни утисака са Специјалне олимпијаде која се одржала у Лос Анђелесу од 21. јула до 4. августа 2015. године, њеном организацијом, пријемом и гостопримством српске дијаспоре у овом граду, наше репрезентативке не крију задовољство што су поред учешћа на такмичењу биле у прилици да посете Дизниленд, Холивуд, буду на Беверли Хилсу и остваре нова познанства са људима из других земаља.
Говорећи о игри наших одбојкашица и освојеној медаљи, тренер Небојша Јевремовић је рекао “да смо и овога пута показали да не постоје разлике“.

“Показали смо да је ово био један добар уједињени тим где су играле и особе са сметњама у развоју и без, тако да су савршено функционисали. Разлике у тиму нису постојале и заједно смо допринели да остваримо овако добар успех“.

Иначе, летње светске игре Специјалне олимпијаде највећи су спортски и хуманитарни догађај на свету, на коме је учешће узело око 6500 спортиста из преко 160 земаља у 25 дисциплина. Репрезентација Специјалне олимпијаде Србије која је бројала 87 спортиста вратила се у земљу са 17 освојених медаља. Поред успеха Новака Ђоковића, наших младих фудбалера, кошаркашица и ватерполиста и овај успех наших репрезентативаца проглашен је за један од највећих остварења у области спорта ове године у држави.

Настави са читањем

Популарно