Останимо у контакту

Спорт

Две титуле на Youth International-у 2016 за Крагујевчане

Од 16. до 19. јуна 2016. у Новом Саду је одржан „Serbian Youth International“ и „Serbian Y17 International“. У конкуренцији око 250 такмичара и такмичарки из чак 17 држава са европског и азијског континента, млади крагујевчани су освојили 2 титуле у конкуренцији дечака до 13 година старости.

Након 4 дана и веома тешких мечева на путу до финала, Александар Јовичић и Игор Јовановић су у финалном мечу дубла савладали прве носиоце Теодор Циоробоиу/Цалин Турцу (Румунија) са 2-0 (21:18,22:20) и тријумфално освојили златне медаље.

У финалном мечу сингла У13 конкуренције, Александар је након изгубљеног драматичног првог сета, смогао снаге и заиграо доста сигурније, да би на крају савладао свог репрезентативног колегу Виктора Петровића из Крушевца са 2-1 (19-21, 21-12, 21-17) и освојио најсјајнији трофеј у својој досадашњој интернационалној каријери.

На турниру су учествовали још Јана Недељковић и Лука Милић из Крагујевца, који су овога пута такмичење завршили након групне фазе, али су забележили победе и недостајало им је мало и спортске среће и искуства за даљи пласман.

Млади играчи БК РАВЕНС КГ су на овај начин и значајно допринели укупном скору од чак 18 освојених медаља српске делегације на овом међународном турниру у Новом Саду.

Настави са читањем

Популарно