Останимо у контакту

Спорт

Вепрови прегазили шампиона, у финалу са Вуковима

У полуфиналу плеј-офа Прве лиге Србије, Wild Boars-и су убедљиво савладали актуелне шампионе, новосадске GAT Dukes-е, резултатом 33:13, на стадиону ФК Арсенал у Крагуејвцу.

После уводне деонице коју су обележили неефикасни напади, Дивљи вепрови су повели дугачким пасом Џејмија Бланта ка Габријелу Чемберсу, да би у последњим тренуцима првог полувремена Новосађани преполовили заостатак филд голом одличног Данца Патрика Тамбура – 6:3.

Дивљи вепрови у акцији Фото : wildboars.rs

По повратку са одмора Крагујевчани су постепено освајали терен трчањем, а финалну егзекуцију спровео је француски репрезентативац Андреас Бетза (13:3). У последњој деоници домаћин је докусурио ривала пасовима америчког квотербека Џејмија Бланта ка Чемберсу, Филипу Недељковићу и Петру Гоићу, да би гости почасни тачдаун постигли америчком везом Ендрју Бенкс – Девон Портер, у последњим тренуцима сусрета.

Тренер Новосађана, Владислав Петковић, истакао је да су Вепрови били бољи ривал и сасвим заслужено победили.
– Вепрови су искористили све своје шансе, док смо ми наше, посебно у првом полувремену, прокоцкали. Све што смо добро урадили упропастили смо беспотребним фауловима, испустили смо неколико важних лопти, које су могле да нас доведу у почетно вођство. Међутим, то је све небитно, Вепрови су били бољи током целог меча и од срца им честитам и желим да освоје титулу. Заслужили су – подвукао је Петковић.

Задовољство због победе није крио главни тренер и тркач Вепрова, Александар Ристић Алф.
– Јако ми је драго што смо успели да се пласирамо у финале. Сви су нас на почетку сезоне отписивали, нико нам није давао шансе да дођемо последње утакмице. Драго ми је због ових момака који су веровали у себе, систем и у тим и то се на крају исплатило – рекао је Ристић.

Немања Чалија уручује плакету  Фото : wildboars.rs

Пре почетка сусрета, председник Вепрова, Немања Чалија, искористио је последњу утакмицу на домаћем терену у актуелној сезони да уручи плакету почасном председнику Александру Ћирићу, једном од оснивача клуба и човеку који и данас помаже Wилд Боарсима, за све што је учинио за овај тим.

У финалу, које је на програму за две недеље, Вепрови ће на мегдан „вечитом ривалу“, београдским СББ Вуковима, који су убедљиво савладали Панчево Пантхерсе – 54:19.

Крагујевац Wild Boars – Нови Сад GAT Dukes 33:13 (0:0, 6:3, 7:2, 20:8)
Стадион ФК Арсенал. Гледалаца: 400.
Кретање резултата:
6:0 Џејми Блант пас 70 јарди ка Габријелу Чемберсу, Петар Гоић неуспешан ПАТ
6:3 Патрик Тамбур филд гол 43 јарда
13:3 Андреас Бетза трчање 6 јарди, Гоић ПАТ
13:5 сејфти
20:5 Блант пас 65 јарди ка Чемберсу, Гоић ПАТ
27:5 Блант пас 50 јарди ка Филипу Недељковић, Гоић ПАТ
33:5 Блант пас 50 јарди ка Петру Гоићу, Гоић неуспешан ПАТ
33:13 Ендрју Бенкс пас 70 јарди ка Девону Портеру, Давор Солдо за два

Настави са читањем

Популарно