Останимо у контакту

Вести

Министар Гашић у посети Крагујевцу

Министар одбране Братислав Гашић боравио је данас у Крагујевцу где се састао са представницима „Застава оружја“, које је предводио директор тог предузећа Милојко Брзаковић, као и са градоначелником Крагујевца Радомиром Николићем. Повод састанака је решавање проблема са којима се суочава та крагујевачка фабрика наменске индустрије.

Након сусрета са градоначелником Крагујевца Николићем, министар Гашић је оценио да након дугог низа година нису вођени овако значајни разговори који су се, пре свега односили на даље функционисање „Застава оружја“, конверзију одређених дуговања и обавеза које наменска индустрија има према граду Крагујевцу, за замену касарне „Војвода Путник“ и војне амбуланте, као и о изнајмљивању крагујевачког Дома Војске Факултету уметности.

– Договорили смо конкретне кораке у наредних недељу дана и морам да напоменем да је Војска Србије и Министарство одбране више пута граду Крагујевцу до 2013. године и половине 2014. године нудила непокретности на дужи временски рок, међутим, град Крагујевац, очигледно тада није био заинтересован да те објекте купи и направи индустријске зоне или стамбене комплексе – нагласио је министар Гашић.

Настави са читањем

Популарно