Останимо у контакту

Вести

Зоран Ђорђевић предложен за новог министра одбране

Премијер Србије Александар Вучић предложио је Народној скупштини Републике Србије да за министра одбране буде изабран Зоран Ђорђевић, досадашњи државни секретар министарства одбране, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.Нови министар одбране биће на тој функцији привремено до формирања нове Владе, која ће уследити по окончању ванредних парламентарних избора, стоји у саопштењу.

pjermedia_djordjevic_arhiva_200216

Зоран Ђорђевић (лево) Фото: ПјерМедиа / Архива

Ђорђевић је рођен у Београду 11. фебруара 1970. године.

Мастер је економских наука – област: Међународно банкарство и финансије, заједнички програм на енглеском језику Универзитета Пантеион, Атина Грчка Факултета за друштвене и политичке науке и Факултета за међународну економију, Београд.

Завршио је Школу националне одбране – Високе студије безбедности и одбране.

Завршава докторске студије и у фази је пријаве докторске дисертације из области економских наука, са усмерењем на финансијску контролу, управљање, извештавање и ревизију.

Уско је усмерен на медјународне финансије и банкарство, финансијску контролу и управљање, финансијско извештавање и ревизију. Објавио је више радова у водећим домаћим и страним научним и стручним часописима из економије и финансија.

Председник је Политичког савета за родну равноправност Владе Србије и Национални директор за наоружање.

Говори енглески и руски језик.

Ожењен је, отац је сина и ћерке.

Настави са читањем

Популарно