Останимо у контакту

Вести

Обележен Дан државности у Старој скупштини, присуствовао и премијер Вучић

У Старој скупштини у Крагујевцу одржана је свечана академија поводом Сретења – Дана државности Србије, под називом „И Универзитет и књига…“. Свечаности су присуствовали градоначелник Крагујевца Радомир Николић, премијер Србије Александар Вучић, амбасадор Републике Кине у Србији Ли Манчанг, као и остале званице.

У Сретењској беседи премијер Вучић је напоменуо да данас, као и пре 200 година, поново знамо шта треба да радимо да би смо постојали: “Као Милош знамо да нам за постојање треба мудрост, знамо као Димитрије и као Михаило да нам је за постојање потребно знање, знамо, попут првог нашег књаза, да морамо да се уздамо у себе и сами свој посао да завршимо, знамо да нам је потребна Карађорђева храброст. Захваљујући томе, Србија данас поново ради на себи и верује да слободу, правду и живот можемо да имамо у Србији. Ништа од тога не би успело да се коначно нисмо сетили да нам је то што нам је најпотребније настало управо овде, а са тим смо настали и ми. У Шумадији и Крагујевцу смо добили модерну српску државу и постали Србија. То су нам дали један преки и храбри војник, један мудри, а неписмени књаз, један романтични бечки студент и њихова огромна, непојмљиво јака енергија“, рекао је премијер.

Након сретењског говора градоначелника Крагујевца, Радомира Николића, и сретењске беседе, у уметничком делу програма наступили су глумци Књажевско-српског театра док су у музичком делу програма учествовали Анђела Тодоровић споран, Предраг Качавенда баритон, Даница Крстић солиста, Певачко друштво „Студенац“ и Крагујевачко певачко друштво.

Премијер Вучић је након обраћања окупљеним грађанима у просторијама Бизнис Иновационог Центра присуствовао презентацији развојних пројеката града: Индустријска зона Феникс, Урбанистичко решење Кнежевог арсенала, Центри изврсности, Smart sity – Паметан град.

Настави са читањем

Популарно