Останимо у контакту

Политика

ЗЗШ: Против отуђивања градске имовине

Бојан Стојадиновић, шеф одборничке групе ,,Заједно за Шумадију“, одржао конференцију за новинаре и најавио будуће на којима ће се бавити проблемима и темама битним за функционисање града.

,,Ми, као опозициона одборничка група, на данашњој седници Скупштине града Крагујевца гласаћемо за одлуке које се тичу Извештаја о раду и плановима здравствених установа примарне здравствене заштите, зато што сматрамо да су то установе које су добро у датим околностима, добро обављале посао“, изјавио је Бојан Стојадиновић.

Према његовим речима одборници ,,Заједно за Шумдију“ неће подржати одлуку о преузимању оснивачког удела, односно оснивачких права над спортским привредним друштвом ФК ,,Раднички 1923“. ,,Ова одлука би омогућила умањење и отуђење градске имовине. У периоду док је ЗЗШ водила локалну самоуправу, град је перманентно увећавао своју имовину, од ,,Заставе“ је купљен простор Кнежевог арсенала, простор у центру Београда који је дат на коришћење Удржењу ,,Крагујевчана у Београду“, али изричит политички став је био да нема отуђења имовине“, нагласио је Стојадиновић.

Уколико скупштинска већина прихвати одлуку о преносу оснивачких права над ФК ,,Раднички 1923“, Крагујевац ће изгубити својину над стадионом ,,Чика Дача“, над помоћним теренима и објектима у оквиру стадиона, објаснио Стојадиновић и додао да би тиме била створена могућност да потенцијални купац ,,Радничког“ дође на лак начин до изузетно вредне имовине. Он је подсетио да је градска власт низом сумњивих одлука при продаји Радио-телевизије Крагујевац, највероватније, омогућила новом власнику овог медија да дође у посед вредне имовине коју поседује ова телевизија у екстра зони града Крагујевца и околини.

,,Постоје друга решења да се помогне ФК ,,Раднички“, град је могао да буде гарант репрограма према Пореској управи као што је био за поједнина привредна друштва, и ми бисмо сваку другу одлуку која не би значила отуђење имовине града, подржали“, закључио је Стојадиновић.

Настави са читањем

Популарно