Останимо у контакту

Политика

Јеремић: Потребна нам је власт која државу неће гледати као плен

Председнички кандидат Вук Јеремић поручио је вечерас у Крагујевцу да је Србији потребна власт која државу неће гледати као плен и која брата неће стављати изнад закона, кумове на чело јавних предузећа, а српску културу и медије у руке профитера и примитиваца.

„Данас стојим пред вама и дајем вам реч – никада нећу заборавити да је Србија изнад свих нас и да народ увек мора бити на првом месту! Зато морамо изградити праведно и уређено друштво, где ће положај људи зависити од њиховог труда и знања, а не од дивљења вођи и партијске књижице“, истакао је Јеремић пред неколико хиљада људи на предизборној конвенцији у крагујевачкој хали Парк.

Указујући да је до председничких избора остало још три недеље, Јеремић је нагласио да је то више него довољно да размислимо шта нам је чинити, и више него довољно да се сетимо свих њихових лажних обећања.

“Нема смањивања пензија. Подршке пољопривреди. Неће бити новог задуживања. Закона о пореклу имовине. Департизације јавних предузећа. Милијарде инвестиција. Јефтини станови. Има их безброј. Ни једно нису  испунили. Да ли им и даље верујете да ћемо живети боље за две године? Да ли и даље хоћемо Вулина, доктора Нешу, брата, кума, фантоме, батинаше, трговце дрогом, Тонија Блера и Герхарда Шредера? Чак и они знају да нећемо. Али не знају да су дотерали цара до дувара”, поручио је Јеремић.

Јеремић је нагласио да ће као председник прекинути срамну трговину у којој домаћи властодршци странцима предају економске ресурсе и Косово у замену за прећутну сагласност да над својим народом врше тиранију.

pjermedia_jeremic_140317-6

Фото: ПјерМедиа/Предраг Младеновић

“Србију ће ценити због оног што она јесте и може, а не због штетних уступака које ће неко у њено име давати на све стране. Двовековна  традиција модерне српске дипломатије нам даје разлог за самопоуздање. Ми смо потомци Гарашанина, Ристића, Пашића, Новаковића – и ником од њих није било лакше него што је нама данас. Не треба да имамо сумњу да је могуће поновити, па и надмашити њихове подвиге“, рекао је Јеремић.

Јеремић је нагласио да се кандидује како бисмо сви могли да пристојно живимо од свог рада, да бисмо поново били у прилици да се ваљано школујемо и као људи лечимо, како бисмо опет били свој на своме и како никоме не бисмо продавали земљу за коју су наши преци крварили на Церу и Колубари.

„Србија је земља огромног потенцијала. Све нам је Бог дао – и плодно тло и рудна богатства и повољан геостратешки положај. Док смо водили мудру политику, производили смо и извозили све од игле до локомотиве. Данас, када се читави континенти отварају и граде, српска индустрија може доживети ренесансу“, рекао је Јеремић.

„Али за то нам треба власт која познаје свет, која ће знати како да привуче озбиљне партнере и отвори нова тржишта. Не треба да нас води неко ко потцењује свој народ и намењује му судбину јефтине и обесправљене радне снаге“, истакао је Јеремић.

Конвенцији су присуствовали председник Нове Србије Велимир Илић, лидер Коалиције за Шумадију Верољуб Стевановић, лидер Покрета за преокрет  Јанко Веселиновић, лидер Покрета за Крајину Бошко Ничић, народни посланици Дијана Вукомановић и Ђорђе Вукадиновић и некадашњи функционер Демократске странке Борислав Новаковић.

Настави са читањем

Популарно