Останимо у контакту

Политика

Градски одбор ЛДП тражи хитну оставку председника Скупштине града

Градски одбор Либерално-демократске партија у Крагујевцу, након незапамћене бруке у парламентарној историји града, захтева оставке председника Скупштине града Крагујевца и његових најближих сарадника. „На последњој седници Скупштине града, актуелна власт је на скандалозан начин усвојила незакониту и противуставну одлуку, и то са недовољним бројем гласова, и тиме понизила све грађане Крагујевца“ наводи се у саопштењу ЛДП-а.

У саопштењу се такође каже да су одборници ЛДП-а најоштрије критиковали овај предлог одлуке о месној самоуправи и начину избора савета месних заједница, који, како сматрају, није ни смео да се појави на дневном реду. 

„Иако су за доношење одлуке неопходна 44 гласа, одлука је усвојена са 43 гласа. Инсистирање одборника ЛДП-а да одлука није усвојена, јер је није подржао неопходан број одборника, председник Скупштине је незаинтересовано одбио и наставио да води седницу.“

„Не улазећи у то да ли је до бруталног кршења Устава, закона и Статута града дошло због елементарног незнања, грубе бахатости или саможивости“, ЛДП инсистира на оставкама свих одговорних како би се, „бар донекле, сачувао углед градског парламента.“

„Трагично је да Скупштину града, у којем је пре готово два века настала прва скупштина у Србији и месту где је донет први устав модерне српске државе, данас предводе потпуне незналице и људи без икаквог моралног и стручног интегритета, који су својим деловањем ову институцију срозали на најниже могуће гране и осрамотили све грађане Крагујевца“ стоји у саопштењу.

Либерално-демократска партија овим путем је позвала председника Скупштине града и његове сараднике да, „уколико је у њима остало трунке достојанстава, сами поднесу оставке, будући да даљи рад парламента после јучерашњег бруке, са њима, губи сваки смисао“.

Настави са читањем

Популарно