Останимо у контакту

Вести

Николић обишао дежурне службе

Градоначелник Радомир Николић, председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић, заменик градоначелника Ивица Момчиловић и члан Градског већа Дамјан Срејић, традиционално у новогодишњој ноћи обишли су дежурне службе у Граду – Полицијску управу, Ватрогасно спасилачку јединицу и Завод за хитну медицинску помоћ.


Током обиласка градоначелник Николић и његови сарадници добили су информацију да је стање јавног реда и мира на завидном нивоу, а да дежурне екипе Хитне помоћи имају уобичајен број интервенција, без тежих случајева у новогодишњој ноћи.

И за припаднике Ватрогасно спасилачке бригаде новогодишња ноћ била је мирна. Приликом сусрета са градоначелником и његовим сараднцима у Ватрогасном дому, дежурна екипа треће смене изразила је захвалност локалној самоуправи за сваки вид помоћи. Четири специјална ватрогасна возила која су обезбеђена из донација и опрема за тим за спашавање из рушевина, повећавају степен безбедности припадника ове службе и свих грађана Крагујевца, али и Шумадије. До сада је јединица имала 1238 интервенција, речено је током рапорта, а најчешћи узрок пожара је људски фактор, нехат и непажња. Ово је година у којој смо пуно тога пружили, када је реч о опретивном раду али и кроз превентивне акције као што су едукација деце школског узраста и показне ватрогасне вежбе, кажу ватрогасци.

Екипе Завода за хитну медицинску помоћ, у новогодишњој ноћи имале су посла, било је мањих повреда и позива због алкохолисаних лица. Помоћ су тражили хронични и срчани болесници, а забележен је и нешто већи број педијатријских прегледа, рекла је Јелена Тијанић, специјалиста ургентне медицине.

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић изразио је задовољство радом дежурних служби и рекао да ће Град наставити да помаже у њиховом функционисању, у складу са својим могућностима. Посетом запосленима у дежурним службама које раде 24 часа, чувају нас и брину о нашим животима, желимо да покажемо у име свих грађана Крагујевца, поштовање према ономе што раде, уз жељу да им Нова 2019. година буде боља и мирнија него све претходне, рекао је градоначелник Николић.

У новогодишњој ноћи одржан је концерт на Тргу код крста, у организацији Дома омладине, а под покровитељством града Крагујевца. Наступили су бендови “Лудак у развоју”, “Човек без слуха” и “Канда Коџа и Небојша”.

Тачно у поноћ са зграде Градске управе приређен је традиционални ватромет.

Настави са читањем

Популарно