Останимо у контакту

ИЗБОРИ 2020

Гојковић расписала локалне изборе

Фото: Парламент ТВ

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић потписала је одлуку о расписивању избора за одборнике скупштина градова и скупштина општина у Републици Србији, у Дому Народне скупштине.

Гојковић је нагласила да се одлука о расписивању избора не односи на скупштинe градова Зајечара, Бора и Београда и скупштинe општина Косјерић, Лучани, Аранђеловац, Неготин, Мајданпек, Мионица, Медвеђа, Прешево, Кула, Дољевац, Кладово и Смедеревска Паланка, у којима су одржани ванредни избори у периоду од 2017. до 2019. године.
 
Гојковић је позвала грађане да искористите своје грађанско право и изађу на редовне изборе 26. априла, где ће имати прилику да својим гласом у демократском изборном процесу одлуче о будућности локалних самоуправа и њиховом даљем развоју.
 
„Позивам вас да пажљиво пратите програме свих кандидата и да изаберете оне који ће одговорном и озбиљном политиком моћи да унапреде живот вас и ваших породица у градовима и општинама у којима живите“, поручила је Гојковић грађанима.
 
Председница Скупштине Србије је указала на потребу да се сви кандидати на предстојећим изборима надмећу за подршку грађана добрим програмима, као и да понуде своје визије развоја локалних самоуправа и да се уздрже од говора мржње.
 
„Све учеснике избора још једном позивам да се боре за гласове бирача радом и одговорношћу, фер кампањом, и да поштују демократски изражену вољу грађана Републике Србије, исказану на изборима 26. априла“, нагласила је Гојковић.
 
Председница Парламента је напоменула да рокови за спровођење изборних радњи почињу да теку од дана ступања на снагу ове одлуке, као и да ће изборе за одборнике скупштина градова и општина спровести органи за спровођење избора, на основу одредаба Закона о локалним изборима. Подсетила је да одлука о расписивању избора ступа на снагу даном објављивања у “Службеном гласнику Републике Србије”.
Настави са читањем

Популарно