Останимо у контакту

Друштво

Факултет за хотелијертсво и туризам Универзитета у Крагујевцу обележио десет година постојања

Фото: крагујевац.рс

Факултет за хотелијертсво и туризам у Врњачкој Бањи Универзитета у Крагујевцу ове године обележава деценију од оснивања. Тим поводом уприличена је Свечана академија којој су присуствовали ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић, представници академске заједнице, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства трговине, туризма и телекомуникација РС, локалних самоуправа. У име града Крагујевца свечаности је присуствовао председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић.

Факултет за хотелијертсво и туризам, најмлађи у саставу нашег Универзитета, има привилегију да трасира свој пут на добрим и јаким темељима. У првих десет година, први државни факултет за хотелијерство и туризам, перспектива је за младе из Врњачке Бање, али и окружења. Од 2011. године до данас исписан је само делић историје факултета који иде путем квалитета Универзитета у Крагујевцу, спајајући младост и искуство, казао је председник Петрашиновић и честитао на досадашњим резултатима и квалитетним кадровима које је факултет изнедрио.

Студијске програме, конципиране по узору на водеће европске факултете похађа преко хиљаду студената, а резултати успеха су кадрови који са дипломом овог факултета не чекају на посао, ни у у земљи ни у свету.

 

Настави са читањем

Популарно