Останимо у контакту

Друштво

У Крагујевцу одржана прва национална изложба паса

Фото: крагујевац.рс

Крагујевац је данас био домаћин прве овогодишње националне изложбе паса која се одржава 17. пут. У Великом парку окупило се око 360 излагача из земље, региона и света како би Крагујевчанима и судијама из Јагодине, Београда, Горњег Милановца, Украјине и Пољске, представило 75 раса паса. У име града Крагујевца који је пружио подршку у организацији, изложбу је отворио Борис Ковачевић, помоћник градоначелника за међународну сарадњу.

Вишеструко нам је значајан данашњи дан пре свега због кинолога и љибитеља паса, а са друге стране што нам данашња манифестација показује да се живот полако враћа у наш град, казао је Ковачаевић. У прилици смо да после дужег времена грађанима Крагујевца приредимо изложбу паса а самим тим и један садржајан дан у једном од наших омиљених шеталишта, Великом парку. Уверен сам, казао је Ковачевић да ће уживати и грађани и такмичари. Ковачевић је изразио посебну захвалност излагачима из иностранства који су у овим отежаним условима, пронашли могућност да дођу у Крагујевац, и покажу да љубав коју гаје према псима превазилази све проблеме.  

После годину и више дана ово је прва изложба у Србији, а у исто време још једна се одржава у Бечеју, што значи да смо пробили лед, казао је Мирко Марковић, председник Кинолошког друштва „Лепеница“ које је организовало ову манифестацију. Без обзира на то што је ово национална изложба, учешће су узели и излагачи из Русије, Шпаније, Пољске, Бугарске и бивших југословенских република. Према оцени Марковића, терен је одличан, рингови пространи, а судије са великим искуством, тако да очекујем да излагачи буду задовољни, исто колико смо и ми као домаћини.    

Настави са читањем

Популарно